Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hokejová Sparta vzdala hold Integrovanému záchrannému systému již po sedmé, hrála ve speciálních dresech

Po vzoru zámořské NHL se rozhodla pražská Sparta jako úplně první sportovní klub v České republice věnovat v každé sezoně dvě utkání za sebou těm, kteří denně nasazují své životy – hasičům, záchranářům, policistům a vojákům. Za to jim patří velký dík. V závěru ledna roku 2016 proběhl už sedmý ročník akce „Sparta vzdává hold“!

V roce 2009 jsme poprvé uspořádali tuhle akci s myšlenkou, že se bude jednat o dlouhodobý projekt. Jsme rádi, že s odstupem času se nám stále daří jej vylepšovat.

Máme řadu vlastních tradičních charitativních projektů a právě Hold je jedním z nich. Jsme rádi, že i letos jej můžeme uspořádat se vším, co ho doprovází. Není to z naší strany žádná hra na rádoby společenskou zodpovědnost nebo jednorázové zviditelnění.

říká Petr Bříza, předseda představenstva klubu

Tradičnímu projektu na podporu složek Integrovaného záchranného systému byl jako vždy věnován celý leden. Vrcholem pak byla domácí utkání s Chomutovem (22. ledna) a Olomoucí (26. ledna). Na tyto dva duely Sparta uvolnila členům armády, hasičům, lékařům a policistům dohromady více než šestnáct tisíc vstupenek.

Sparťanskými tvářemi pro sedmý ročník akce Sparta vzdává hold byli obránci Adam Polášek s Markem Hrbasem a útočníci Lukáš Klimek a Robert Sabolič. Obě extraligová klání sparťané sehráli ve speciálních dresech, které šly následně do dražby a její výtěžek byl věnován Nadaci policistů a hasičů a Vojenskému fondu solidarity.

Vůbec poprvé se členové jednotlivých složek dostali přímo na vizuály, které jsou na billboardech, tištěné inzerci a na všech bannerech na komunikačních kanálech Sparty.

Každý z hráčů byl patronem jedné ze čtyř složek. Navázali jsme tak trochu na poslední ročníky, kdy sparťanští hokejisté či členové Klubu legend navštěvovali služebny jednotlivých složek a naslouchali hrdinským příběhům hasičů, záchranářů, policistů a vojáků.

říká Jan Kryšpín, marketingový šéf Sportovního holdingu Praha, pod jehož křídly Sparta funguje

Novinkou pro sedmý ročník akce Sparta vzdává hold bylo určité otočení rolí. Jednotliví hrdinové navštívili hráče přímo v jejich šatně a poznali tak zblízka hokejové prostředí.

Netradiční dresy sparťanům v obou případech svědčily, své soupeře v nich nakonec porazili 7:1 a 2:1 po samostatných nájezdech.

Sdílet