Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická dopravní nehoda na obchvatu Jičína si vyžádala jeden lidský život, čtyři lidé byli zraněni

V pravé poledne došlo na obchvatu Jičína poblíž sjezdu na Popovice k čelní srážce dvou nákladních automobilů, do nichž následně narazila další dvě vozidla Ford Transit a Škoda Octavia. Jedno z nákladních vozidel zároveň prorazilo svodidla a zábradlí u komunikace a zůstalo v nich zachycené, díky čemuž nedošlo k pádu vozidla do hloubky a dalšímu ohrožení zdraví a majetku.

K události vyjela jednotka profesionálních hasičů z Jičína. Na místě průzkumem zjistili, že došlo k usmrcení řidiče jednoho z kamionů, smrt konstatoval přivolaný lékař. Hasiči neprodleně zahájili vyprošťovací práce u řidiče dodávkového vozidla Ford Transit a vážně zraněného řidiče následně předali do péče Letecké záchranné služby, která ho transportovala do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Další tři účastníci nehody byli zraněni lehce.

Hasiči poté prováděli až do večerních hodin likvidační práce. K události museli dopravit větší množství sorbentu na zasypání uniklých provozních kapalin a z vozidel odčerpávali  zbylou naftu. Doprava byla na místě na několik hodin zastavena a došlo k dočasnému uzavření komunikace.

mjr. Mgr. Ondřej Sezima
HZS Královéhradeckého kraje

Foto: HZS & Policie ČR
Sdílet