Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři osoby byly zraněny při nehodě na silnici číslo 35 u Hodkovic nad Mohelkou, osobák narazil do stromu

V neděli 7. února krátce po šesté hodině ranní vyjížděli dopravní policisté k nehodě, která se stala na silnici I. třídy č. 35 ve směru od Hodkovic nad Mohelkou na Liberec. Za obcí Hodkovice zde havaroval v táhlé levotočivé zatáčce řidič osobního vozidla Škoda Octavia.

Řidič cizí státní příslušnosti jel v levém jízdním pruhu, kdy při průjezdu zatáčkou pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost stavu vozovky a na namrzlém povrchu dostal smyk a následně vjel vpravo mimo silnici. Zde postupně nrazil do plastového patníku a dále sjel s vozidlem pod úroveň vozovky. Následoval náraz do oplocení, které se nacházelo podél komunikace, a zadní částí vozidla i náraz do stromu.

Při nehodě utrpěl blíže nespecifikované zranění řidič, jeho spolujezdec na předním sedadle a spolujezdec na zadním sedadle, oba rovněž cizinci. Všechny tři muže převezlo vozidlo zdravotnické záchranné služby na ošetření do Krajské nemocnice Liberec.

Policisté provedli u řidiče orientační dechovou zkoušku na alkohol přístrojem Dräger, která byla negativní. Rovněž zajistili havarované vozidlo pro další zkoumání, a to zejména pro případ vyloučení technické závady na vozidle. Předběžně byla na vozidle vyčíslena škoda na 55 tisíc korun.

Nehodou se i nadále zabývají dopravní policisté.

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
Policie ČR
Sdílet