Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Policisté chtěli v Sokolově zkontrolovat vozidlo, ale řidič skočil do řeky. Hledali ho i hasiči na člunech

Policejní hlídka chtěla kolem 20:30 hodin zkontrolovat vozidlo, které projíždělo ulicí Nádražní v Sokolově. Policisté jeli za vozidlem, a když vozidlo odbočilo do ulice Mlýnské, zapnuli majáky s výstražným nápisem stop.

Řidič sjel s vozidlem k řece mezi dva mosty. Po zastavení z vozidla utekl a skočil do řeky, kterou přeplaval. Na druhé straně chvíli utíkal po cyklostezce, ale když si všiml, že i na druhé straně řeky jsou policisté, opět skočil do řeky.

I přes opakované výzvy policistů, aby z řeky vylezl ven, že se blíží k nebezpečnému místu, neuposlechl a těsně před mostem se policistům ztratil pod hladinou.

Okamžitě se začalo po muži pátrat jak ve člunech na řece, tak i v blízkém okolí. Dle spolujezdce, který zůstal ve vozidle, by se mohlo jednat o muže, po kterém policisté pátrají od ledna letošního roku.

V noci po muži pátralo několik desítek policistů a hasičů. V neděli celá pátrací akce pokračovala a navíc byli přizváni také policejní potápěči, kteří prohledávali místo, kde byl naposledy muž viděn a blízké okolí.


Krátce před devátou hodinou večer požádala v sobotu policie o pomoc při pátrání po pohřešovaném muži. Podle oznámení od policie viděla hlídka policie muže naposledy v proudu řeky Ohře v Sokolově. Hasiči ze stanice Sokolov po dohodě s velitelem policie přejeli do Lokte, kde na člunu prohledávali koryto řeky proti proudu do Královského Poříčí.

Jednotka ze stanice Karlovy Vary pak rovněž na člunu začali prohledávat řeku v úseku ze Sokolova po proudu na Královské Poříčí. O půlnoci pátrací akci přerušili, po dohodě s policií se k řece vrátili se člunem v neděli v devět hodin dopoledne.

Opět propárali řeku od místa v Sokolově, kde policisté pohřešovaného muže viděli naposledy, po proudu na Královské Poříčí. Muže se nalézt nepodařilo, pátrací akci tak hasiči opět přerušili a k řece se vrátí opět po povolání ze strany policie.

Martin Kasal, tiskový mluvčí HZS KVK


V případě, že jste muže od včerejšího večera od 21:00 hodin spatřili, sdělte tuto informaci na nejbližším obvodním oddělení nebo zavolejte na linku 158.

nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
Policie ČR
Sdílet