Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Silný vítr vyvracel stromy a trhal střechy také ve Zlínském kraji, hasiči zasahovali více než 40×

V úterních odpoledních hodinách se naplnilo varování meteorologů o příchodu silného větrného počasí na území Zlínského kraje.

Podlesí, Valašské Meziříčí

Od půl čtvrté odpoledne do středeční sedmé hodiny ranní zasahovaly jednotky hasičů na místech 43 hlášených událostí, které přímo souvisely s větrným počasím. V 41 případech se jednalo o pády stromů a větví na komunikace, veřejná prostranství, elektrická vedení a o utržené nebo poškozené střechy domů.

Hasiči také zasahovali u dvou dopravních nehod, kdy u obce Police na Vsetínsku došlo k nárazu vlaku do stromu, který spadl na koleje a na komunikaci mezi obcemi Kvasice a Tlumačov narazilo do spadlého stromu osobní vozidlo. Obě události se obešly bez zranění osob a vniku větších škod.

K zásahům na místech utržených nebo poškozených střech domů vyjížděli hasiči ve Zlíně, Podlesí u Valašského Meziříčí, Lešné – Lhotce nad Bečvou a v Rožnově pod Radhoštěm.

Nejvyšší počet zásahů provedly jednotky hasičů na Vsetínsku (26). V okresech Zlín, Kroměříž a Uherské Hradiště se jednalo o necelou dvacítku událostí.

V nočních a brzkých ranních hodinách se situace v kraji zcela zklidnila. Hasiči zasahovali na dvou místech spadlých stromů a při čerpání vody ze zaplaveného podjezdu v Kunovicích u Uherského Hradiště.

Mimo odstranění následků větrného počasí likvidovaly jednotky hasičů ve stejném časovém úseku také šest menších požárů.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet