Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Model CAS 32 Tatra 148 v měřítku 1:43 se konečně objevil na českém trhu

Zhruba dvacet měsíců trvalo, než se podařilo výrobci modelů firmě Premium ClassiXXs finálně doladit a dostat do prodeje model hasičské Tatry 148. Model, který je v měřítku 1:43, byl vyroben v limitované edici 500 kusů a většina prodejců na něj měla předobjednávkový pořadník. Jeho oficiální prodej začal v České republice 8. února 2016.

Samotný model je poměrně dobře propracovaný – a to včetně těch nejmenších detailů. Model je z části kovový a z části plastový, kola jsou gumová. Je dodáván v celku, jediné co se musí k modelu přidat, jsou dvě lafetové proudnice – ty jsou v samostatném pytlíčku.

Ze strany od řidiče je část s čerpadlem zakryta. Druhá strana je naopak odkrytá a jsou zde vidět hadice, čerpadlo a ovládací část čerpadla. Na nástavbě jsou pak již zmiňované lafetové proudnice, žebřík, savice, kanystry a trhací hák. V zadní části je ještě přidělán hydrantový nástavec.

Model si kvůli ceně, která se pohybuje okolo 1800 Kč, zřejmě nekoupí úplně každý sběratel. Náš redaktor Petr Svoboda si model objednal na serveru Světautíček.cz, k dispozici tam už ale není.

Modelu by vytkl pouze prostřední maják, který je na kabinu nalepený ne úplně moc povedeně. Jinak byl ale vozidlo zařadil mezi ty zdařilejší.

Výrobcem je ještě přislíbený obdobný model, jen na podvozku Tatra 138, objevit v prodeji by se měl v nejbližší době.

Sdílet