Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Několikahodinový zásah hasičů při vyprošťování nákladního vozidla poblíž Řevničova

Dne 17. února byla v 10:38 oznámena na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje dopravní nehoda nákladního vozidla poblíž obce Řevničov.

Na místo byly postupně vyslány jednotky HZS ze stanic Kladno, Stochov a Slaný a jednotky SDH Nové Strašecí, Řevničov, Lužná a Mšec. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že nákladní vozidlo je převrácené na boku mimo komunikaci, zhruba tři metry pod úrovní vozovky. Dále bylo zjištěno, že z vozidla, které převáželo barvy, uniká větší množství pohonných hmot. Hasiči vozidlo zajistili proti případnému pohybu, protože hrozil jeho další pád, a za pomoci čerpadla na nebezpečné látky přečerpali zbylé pohonné hmoty.

S řidičem, který vyvázl z nehody bez zranění, bylo následně domluveno, že vozidlo bude vyprošťovat soukromá firma. Po vyproštění vozidla hasiči pomohli zpět naložit vysypaný náklad na vozidlo, které bylo následně odtaženo. Zásah, který provázelo silné sněžení a ledovka, byl ukončen okolo osmnácté hodiny, kdy bylo místo předáno sanační formě Dekonta, která následně provedla odtěžení kontaminované zeminy.

Sdílet