Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muže zavaleného kmenem stromu hasiči včas vyprostili, prověřovací cvičení proběhlo v nepřístupném terénu v lokalitě Hložec u Brumova

V 10:24 hodin vyjela jednotka profesionálních hasičů stanice Valašské Klobouky na místo hlášeného pádu stromu na muže, který zůstal pod jeho kmenem zaklíněn. Nehoda se podle přijatého oznámení stala v lokalitě Hložec poblíž městské části Brumov, v zalesněném a pro těžkou techniku hasičů nepřístupném terénu.

Hasiči proto museli poslední úsek cesty absolvovat s veškerým nutným vybavením pěšky. I přes tuto komplikaci se dvanáct minut od výjezdu ze stanice dostali na místo zásahu. Ve zraněném a kmenem stromu zavaleném muži poznali rychle svého kolegu.

Po přípravě potřebného materiálu pokračovali hasiči v plnění prověřovacího cvičení stejně jako při skutečném zásahu. Současně s kontrolou životních funkcí a zjištěním rozsahu zranění, odstranili pomocí motorové pily kmen stromu a zraněného vyprostili.

Po poskytnutí předlékařské pomoci, zafixování krční páteře a uložení do vakuových nosítek připravili muže k dalšímu transportu. K němu využili vanových nosítek, na kterých dostali zraněného k nejbližší komunikaci. Zásah na místě události zabral hasičům necelých dvacet minut. Po transportu zraněného bylo cvičení ukončeno.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet