Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič traktoru byl po srážce s osobním vozem u Bánova transportován do nemocnice vrtulníkem

Srážka traktoru a osobního vozu na silnici E50 v blízkosti obce Bánov byla hasičům ohlášena dispečinkem Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje ve 14:10 hodin. Operační důstojník vyslal k nehodě profesionální hasiče z požární stanice Uherský Brod s jedním zásahovým vozidlem.

V době příjezdu na místo srážky stál traktor John Deere v příkopu a osobní vůz Mercedes uprostřed komunikace. Zraněný řidič traktoru byl v péči zdravotníků. Policie České republiky řídila dopravu. Hasiči provedli protipožární opatření a odpojili akumulátor Mercedesu. U havarovaných vozidel nedošlo k úniku pohonných hmot a provozních kapalin.

V osobním voze jely dvě osoby a nárazem došlo ke zranění spolujezdce. Toho zdravotníci ošetřili a převezli sanitkou k dalšímu vyšetření do Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně. Později se přitížilo i řidiči Mercedesu a ten byl následně také odvezen k vyšetření do nemocnice.

Byla vyžádána pomoc Letecké zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje. Po ošetření zdravotníky byl řidič traktoru hasiči přenesen do vrtulníku, kterým byl transportován do nemocnice v Olomouci.

Po ukončení šetření dopravní nehody hasiči odsunuli osobní vůz mimo komunikaci, uklidili silnici a vrátili se zpět na požární stanici.

Po celou dobu šetření nehody byla komunikace uzavřena.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet