Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Náš partner DSD Metal připravil pro všechny zákazníky dárek, sadu reflexních prvků zdarma k nákupu

Jak jistě víte, v platnost vstoupila nová vyhláška Ministerstva dopravy, která zavádí pro chodce povinnost užít reflexní prvek mimo území obce při snížené viditelnosti, tedy například za tmy, soumraku či v mlze. Chodci patří mezi nejzranitelnější účastníky silničního provozu a být viděn na dostatečnou vzdálenost je z hlediska jejich bezpečnosti zásadní požadavek.

Náš partner DSD Metal proto pro vás připravil v březnové akci sadu reflexních prvků. Při nákupu jakéhokoliv zboží nad 500 korun získáte sadu zcela zdarma. Sada obsahuje dva reflexní pásky a sedm reflexních samolepek, které určitě potěší i ty nejmenší nositele.


  • prodejna Plzeň, Karlova 7
  • zde je také prodejna Elektronářadí a sídlí tady vedení společnosti
  • tel.: 377 925 502, fax: 377 240 781, mobil: 774 925 502



Reflexní obojky

Nejen vás, ale i vašeho pejska potřebují řidiči vidět včas a předejít tak nehodě, ke které by mohlo dojít. DSD Metal proto myslí také na vaše psí mazlíčky a i pro ně připravili v akci reflexní obojky.

Co hrozí když chodec nebude mít reflexní doplňky?

Za porušení povinnosti nosit reflexní prvek není stanovena žádná speciální sankce. Stejně jako v jiných případech, kdy chodec poruší pravidla silničního provozu, může policista na místě vyměřit pokutu v rozmezí 0 – 2.000 Kč, ve správním řízení pak je sankce 1.500 až 2.500 Kč.

Policista nicméně má možnost řešit přestupek na místě domluvou. Samozřejmě ale největším rizikem je nehoda samotná, střet vozidla s chodcem většinou skončí těžkým zraněním a často i fatálním koncem.

Převzato z webu www.krimi-plzen.cz
Sdílet