Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U obce Kněžnice na Jičínsku se srazil autobus s osobním vozidlem, jeho řidič nehodu nepřežil

Dnes kolem půl druhé odpoledne došlo na silnici I/35 u obce Kněžnice na Jičínsku k vážné dopravní nehodě, při které vjel řidič osobního vozidla značky Peugeot z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se střetl s projíždějícím autobusem. V něm cestovalo dvacet čtyři dětí ve věku kolem deseti let a tři dospělé osoby.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Jičín s technickým automobilem a vyprošťovacími nástroji. Po příjezdu hasiči zahájili poskytování předlékařské pomoci pětapadesátiletému řidiči osobního vozidla. Nasadili mu krční límec a posléze asistovali zdravotnické záchranné službě při resuscitaci. Ta i přes maximální snahu všech zúčastněných bohužel nebyla úspěšná a přítomný lékař konstatoval u muže smrt.

Autobus zůstal po nárazu na silnici a zdraví cestujících naštěstí nebylo vážněji ohroženo. Tři děti byly na místě ošetřeny s lehkými zraněními a převezeny k dalšímu vyšetření do nemocnice v Jičíně. Pro zbylé děti byla zajištěna náhradní doprava.

Provoz v místě nehody byl řízen Policií a plně obnoven byl až ve večerních hodinách. Hasiči se vrátili na stanici kolem čtvrté hodiny odpoledne.

mjr. Mgr. Ondřej Sezima
HZS Královéhradeckého kraje
Sdílet