Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtyři jednotky zasahovaly na D46 u střetu autobusu a dodávky, jeden člověk zemřel

Postupnou pomoc čtyř jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů si v brzkých ranních hodinách soboty 12. 3. 2016 vyžádala vážná dopravní nehoda autobusu s dodávkovým vozidlem na rychlostní komunikaci D46 ve směru z Prostějova na Olomouc, v úseku katastrálně poblíž obce Bystročice – Žerůvky.

Informaci o střetu a situaci na místě převzalo operační středisko hasičů v 04:04. K místu postupně vyjely profesionální jednotky hasičů požárních stanic Olomouc a Prostějov a z řad dobrovolných hasičů Olšany a Prostějov-Vrahovice.

Při nehodě došlo k čelnímu středu dvou vozidel a následně ke zranění celkem sedmi osob, bohužel z toho jedno zranění smrtelné. Další zraněné poté transportovali sanitní vozy k následné nemocniční péči. Hasiči asistovali při ošetřování lékařské pomoci Zdravotnické záchranné služby a provedli nutná bezpečnostní opatření.

K místu byl přivolán hasičský evakuační autobus, ten ostatní cestující z místa nehody převezl na požární stanici do Olomouce, hasiči cestujícím poskytnuli do zajištění náhradní přepravy zázemí a teplé nápoje. Na požární stanici byl rovněž povolán psycholog Hasičského záchranného sboru a zajišťoval posttraumatickou intervenční péči cestujícím.

Během své činnosti jednotky provedly likvidaci úniku provozních kapalin a nutná protipožární zabezpečení. Dopravu odkláněla policie po souběžných komunikacích. Vyproštění autobusu a odtah vozidel v závěru zajistila soukromá společnost.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet