Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Autor mobilní aplikace ZÁCHRANKA Filip Maleňák chce vytvořit i její hasičskou a policejní verzi

O tom, jak vznikl nápad vytvořit aplikaci ZÁCHRANKA, o technickém pozadí a dalších zajímavostech jsme si povídali s jejím autorem Filipem Maleňákem.

Díky mobilní aplikací ZÁCHRANKA, která byla oficiálně představena v březnu 2016 na platformách iOS a Android, v případě nouze jednoduchým způsobem kontaktujete Zdravotnickou záchrannou službu. Zároveň záchranářům odešlete přesnou polohu a další užitečné informace.

Přečtěte siMobilní aplikace Záchranka před zavoláním na linku 155 odešle polohu mobilu, je pro Android a iOS

Aplikace ale nenabízí jen zavolání linky 155 nebo udání polohy volajícího. Najdete v ní i nejbližší pohotovost a lékárnu, naučí vás také resucitaci a základy první pomoci. Aplikace nabízí i widgety – jak pro iPhone (po stažení horní lišty), tak i pro umístění na plochu v systému Android.

Filip Maleňák také věří, že se mu podaří vytvoření aplikace pro Apple Watch, přes které si pomoc přivoláte bez nutnosti mít v ruce mobilní telefon. Hodinky totiž umožňují i volání pomocí vestavěného mikrofonu a reproduktoru. V neposlední řadě chce vyhovět uživatelům Windows Phone a v plánu je verze i pro tuto platformu.

Sdílet
Seriál: Červená Kawka