Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zasahovali u tragické nehody dvou kamionů v Libhošti na Novojičínsku

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v pondělí 21. 3. 2016 ráno u tragické nehody dvou kamionů DAF a Volvo na čtyřproudé silnici I/48 u obce Libhošť (okres Nový Jičín). Jeden z řidičů nehodu nepřežil, druhý se zranil. Silnice ve směru z Příbora na Nový Jičín bude zřejmě ještě několik hodin uzavřena, minimálně do pondělního poledne.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno v pondělí čtvrt hodiny před pátou hodinou ranní. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice v Novém Jičíně a jednotka dobrovolných hasičů z Příbora.

Zasahující lékař již nemohl pomoci muži, který se v okamžiku nehody nalézal mimo vozidlo. Postižený, jehož totožnost záchranáři v době nehody neznali, utrpěl při nehodě smrtelná poranění a na místě jim podlehl. Lékař již pouze konstatoval jeho smrt.

Posádka ZZS ošetřovala osmačtyřicetiletého muže s drobným poraněním dolní končetiny. Jeho stav nevyžadoval transport do zdravotnického zařízení a po ošetření mohl být ponechán na místě události.

řekl nám Lukáš Hump, tiskový mluvčí záchranné služby.

Hasiči zajistili oba havarované kamiony před požárem, zajistili místo nehody a pomáhali s řízením dopravy. V kabinách obou vozidel hledali jak osobní doklady, tak tachografy, na vyjmutí jednoho z nich museli použít páčidla. Nezjistili žádný únik provozních kapalin, na který by museli použít nasákavý sorbent.

Nehoda byla kolem půl osmé ráno předána Policii ČR a soukromé odtahové firmě. Hasiči mohou opět k nehodě vyjet v případě, že během odtahování havarovaných vozidel začne unikat nafta z palivových nádrží.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet