Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Než policisté v Praze stihli BMW zastavit, řidič s ním havaroval. Policejní hlídka mu pak zachránila život

V půl sedmé ráno se okolo policistů čtvrtého policejního obvodu z oddělení hlídkové služby na ulici 5. května v Praze 4 prohnalo vysokou rychlostí vozidlo BMW. Policisté se rozhodli řidiče zkontrolovat a vydali se za ním.

Ten však sešlápl plynový pedál ještě víc a i když v jednu chvíli policisté jeli skoro 170 kilometrů za hodinu, vozidlo se jim vzdalovalo, až ho téměř neviděli. Na sjezdu na Jižní spojku však řidič vozidla BMW nezvládl řízení, prorazil svodidla a i s vozidlem skončil na boku v travnatém porostu.

Policisté hned k muži za volantem běželi, aby mu poskytli první pomoc. Zjistili však, že je ve vozidle zaklíněný, nelze ho vyprostit a je v bezvědomí. Dokonce měl hlavu v takové pozici, že nemohl dýchat, proto mu ji jeden z policistů uvolnil ze zaklínění a obnovil mu tak životní funkce. Takto mu ji musel držet přibližně třicet minut, než se ho podařilo z vozidla vyprostit. Pak byl řidič odvezen záchranáři do nemocnice.

Následně policisté zjistili, že se jedná o jednačtyřice­tiletého muže, který má vylovený zákaz řízení motorových vozidel až do června 2017. Dechová zkouška ani test na drogy na místě nebylo možné vzhledem k jeho zraněním provést.

Celý případ je nyní prošetřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Zdali byl řidič pod vlivem alkoholu nebo drog osvětlí až výsledky krevní zkoušky.

por. Bc. Jan Daněk
Policie ČR
Sdílet