Úterý 19. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Den Salvatora se uskuteční na Štěrkovišti v Otrokovicích koncem dubna roku 2016

Ve středu 20. dubna 2016 se od 8 hodin na Štěrkovišti v Otrokovicích uskuteční tradiční akce pro děti, na které se malí diváci budou moci seznámit s prací policie, zdravotníků a hasičského sboru.

Proběhne zde totiž simulovaný zásah složek integrovaného záchranného systému – akce s názvem Den Salvatora, která je pořádána studenty Fakulty multimediálních komunikací UTB pod záštitou Zlínského kraje. Zásahy plné napětí a adrenalinu doplní doprovodný program.

Den Salvatora je součástí neziskového projektu Cena Salvator – Cena hejtmana Zlínského kraje. Tento projekt oceňuje členy záchranných složek za jejich nadstandardní práci, ale také běžné občany, kteří svým odvážným jednáním zachránili lidský život. Den Salvatora si klade za cíl seznámit s náročnou a mnohdy velmi nebezpečnou prací složek IZS ty nejmenší.

Zábavnou formou se tak děti dozvídají spoustu informací o bezpečnosti a záchraně lidských životů. Malí návštěvníci si mohou na vlastní kůži vyzkoušet policejní výstroj, pohladit si koně jízdní policie, svézt se na policejním člunu nebo na vlastní oči vidět zraněného účastníka autonehody. O maskování „raněných” se každoročně stará Český červený kříž.

Členové hasičského, zdravotního i policejního sboru do Otrokovic každoročně přijíždí se svými vozy a vybavením a předvádí dětem, jak vypadá skutečný zásah a záchrana života. Hasiči nejprve uhasí hořící auto, vyprostí zraněného, kterého předají do péče zdravotníků, a policisté pak zajistí místo činu.

Kromě tohoto napínavého a dramatického zásahu mohou děti vidět třeba i výcvik policejních psů či ukázku jízdní policie, seznámit se s činností Červeného kříže nebo si vyzkoušet své znalosti z oblasti prevence zdraví a bezpečnosti. Srdečně zveme rodiče s dětmi i širokou veřejnost. Bude vám tuhnout krev v žilách!

sdělila manažerka projektu Nikola Valiánová

Těšíme se na vás 20. dubna 2016 v 8 hodin na Štěrkovišti v Otrokovicích.

Více informací o projektu Cena Salvator 2015 – Cena hejtmana Zlínského kraje, o hrdinech Zlínského kraje, kteří zachránili v roce 2015 lidský život, nebo fotky z předešlých Dnů Salvatora najdete na webu www.cenasalvator.cz.

Sdílet
Seriál: Cena Salvator