Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Představujeme přenosné monitory společnosti Task Force Tips

V minulém díle seriálu jste se dočetli o předávání sad společnosti Task Force Tips (TFT) do výcvikových a školicích zařízení po celé České i Slovenské republice. Dnes si představíme blíže jednotlivé výrobky ze sekce přenosné monitory a jejich příslušenství.

Crossfire

Crossfire

Známý je též i pod dřívějším názvem Vector. Jedná se o monitor s průtokem až 4 700 l/min. Monitor má výbornou stabilitu díky 4 pevným nohám s hroty z nerezové oceli. Monitor je vybaven patentovaným bezpečnostním ventilem, který v případě nežádaného pohybu automaticky sníží průtok na 600 l/min.

Crossfire

Vertikální nastavení je možné od 0° až po 90°, horizontální nastavení je téměř 360°. Známkou kvality je také 5letá záruka, která se vztahuje na všechny výrobky.

Standardně lze monitor Crossfire vybavit hubicí Masterstream 1000 s nastavi­telným průtokem (950–1300–2000–3000, 4000 l/min při tlaku 7 barů). Další osvědčená varianta hubice je MasterStream 1250, která má automatickou regulaci tlaku a průtok 600 až 4 700 l/min.

Přenosnou lafetovou proudnici lze také osadit pěnotvorným nástavcem MasterStream, který zaručuje tvorbu kvalitní těžké pěny nebo sadou proudnic pro plný proud. Monitor Crossfire se standardně dodává s držákem pro montáž do vozidla.

MasterStream

Blitzfire

Známý též pod dřívějším názvem Partner. Jedná se o monitor s průtokem až 2 000 l/min. Tento monitor je vyráběn jak v provedení s automatickou oscilací, tak i bez oscilace. Oscilační systém lze nastavit horizontálně v rozmezí 20°, 30°, 40° a vertikálně 10° až 86° (u modelu Blitzfire HE).

Blitzfire

Oscilaci je možné zapnout/vypnout a nastavit úhel během chodu monitoru – není nutno uzavírat přívod vody. Monitor je vybaven patentovaným bezpečnostním ventilem, který v případě nežádaného pohybu zcela zastaví průtok vody.

Bezpečnostní ventil má postupné uzavírání, díky čemuž nedochází k tlakovým rázům a šetří se tím jak hadicové vedení, tak čerpadlo. Skládací nohy mají opět hroty z wolfram-karbidové ocele, což zaručuje jeho dokonalou stabilitu na jakémkoliv povrchu.

Nejoblíbenější hubicí pro Blitzfire mezi zákazníky je hubice Max-Force. Nabízí dvojitý pracovní tlak (4 nebo 7 barů) a průtok 400 až 2 000 l/min. Tato unikátní funkce umožňuje přepnutím ovladače na hubici dosáhnout skvělého dostřiku i při nízkém tlaku. Hubici lze kombinovat s pěnotvorným adaptérem na těžkou a střední pěnu.

Hemisphere

Revoluční monitor, který vám nikdo jiný nenabídne. Jeho originalita tkví v různorodosti upevnění na jakékoliv místo. Lze jej připevnit téměř na cokoliv (zábradlí, strom, pouliční sloup, potrubí,…) Vhodný je také pro závodní jednotky hasičů v petrochemickém a chemickém průmyslu díky speciálně vyvinutém uchycení na okraji skladovací nádrže.

Hemisphere

Průtok je stejný jako u modelu Blitzfire – 2 000 l/min. Ideální kombinace monitoru je s hubicí Max-Force. Díky unikátní konstrukci držáků a samotného monitoru je dosah vodního proudu téměř 360°. S monitorem Hemisphere je možné hasit požár i pod úrovní monitoru.

Blitzforce

Jedná se o menšího „bráchu“ monitoru Blitzfire. Monitor je velmi oblíbený u mnoha hasičských jednotek díky své variabilitě a skladnosti (váží pouhých 7 kg). Průtok monitoru je 2 000 l/min a lze ho opět pořídit s oscilací nebo bez oscilace.

Blitzforce

Horizontální dosah proudu je v rozmezí –20° až +20° na každou stranu od osy, vertikální dosah proudu je 30° až 60° . Monitor opět disponuje otočným vstupním hrdlem, což zvyšuje jeho variabilitu a je stabilizován dvěma nohami s hroty z wolfram-karbidové ocele.

Výhradním zástupcem společnosti TFT je pro český a slovenský trh firma EuroFire, která rovněž zajišťuje servis těchto výrobků.

Společnost EuroFire je také autorizovaným distributorem a obchodním partnerem společností jako např. MSA Safety, Schuberth GmbH, WEBER-HYDRAULIK, Dr. Sthamer, LEADER.

V příštím díle vám představíme vybrané proudnice společnosti TFT.

Sdílet
Seriál: Firma Eurofire