Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Motorkář skončil po nehodě v Černožicích na Královéhradecku v rybníku, vytáhli ho svědci

K dopravní nehodě motocyklu s osobním automobilem došlo dnes před desátou hodinou v Černožicích na Královéhradecku. Motocykl řízený přibližně padesátiletým mužem se střetl s osobním automobilem. Zraněný motocyklista vylétl ze silnice a skončil i se svým strojem v rybníku.

Svědkové nehody jej ihned vytáhli na břeh a přivolali pomoc prostřednictvím tísňové linky 155. Operátoři záchranné služby na místo vyslali posádku rychlé zdravotnické pomoci spolu s lékařem Rendez-Vous ze základny v Jaroměři a vrtulník LZS Hradec Králové.

Zasahující zdravotníci na místě zjistili, že motocyklista utrpěl vícečetná vážná poranění, mimo jiné i v oblasti hrudníku. Proto muže uvedli do umělého spánku, zajistili mu dýchací cesty a napojili jej na přístroj pro umělou plicní ventilaci. Nedílnou součástí ošetření byla mimo jiné rovněž péče o tepelný komfort zraněného.

Po následném zajištění a imobilizaci pacienta jej letečtí záchranáři transportovali do traumacentra v královéhradecké nemocnici. Do rukou připraveného týmu zdravotníků byl muž předán ve stabilizovaném sta­vu.

Šestačtyřicetiletá řidička osobního auta spolu s její pětiletou dcerou mohla být po ošetření ponechána na místě.

Ivo Novák
tiskový mluvčí
Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje
Sdílet