Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Firma Anza repasovala jednotce SDH Libice nad Cidlinou Tatru 815 CAS 32

Hasiči z Libice nad Cidlinou nechali zrepasovat svou Tatru 815 CAS 32. Díky bezproblémové komunikaci se starostkou obce a profesionálnímu přístupu, vstřícnosti a konstruktivním požadavkům pana Bc. Martina Krále – velitele JPO III/1 v Libici nad Cidlinou – při kontrolních dnech se vše zdařilo k oboustranné spokojenosti.

Oprava byla financována částečně z dotace Středočeského kraje a zčásti ze zdrojů obce. Zakázka byla do opravy převzata 1. února 2016, předána zpět dobrovolným hasičům byla dne 22. března 2016.

Podvozek prošel důkladnou kontrolou a výměnou vadných dílů, na rámu vozidla byla plošně aplikována antikorozní úprava. Byla provedena výměna všech měchů a oprava nosných příček.

V kabině bylo provedeno nové čalounění stropu a zabudována stropní police, ve které je umístěno rádio, vysílačka a ovládání světelné rampy, vzduchových trumpet, osvětlení okolí LED reflektorem, osvětlení beden a předních Predátorů.

Přední část kabiny dostala nový, moderní vzhled. Nově bylo také zabudováno výstražné zařízení a záblesková světla.

Při opravě přední schrány byl zrušen držák rezervy a bočního žebříku na horní část nástavby. Následně byla provedena výměna dveří za hliníkové rolety a byl vytvořen nový úložný prostor na levé straně za kabinou. Na pravé straně byl namontován výklopný držák dýchací techniky.

Nádrž na vodu byla ponechána původní (prošla opravou již v roce 2010). Nádrže na pěnidlo byly zrušeny a tím byl vytvořen další nový úložný prostor. Ten vznikl i před levou zadní nápravou.

Firma Anza s.r.o. vznikla v roce 2004. Zabývá se běžnými, nálezovými a zejména generálními opravami cisternové techniky. V současné době firma disponuje 22 zaměstnanci.

Více než polovina z nich jsou členové Sdružení dobrovolných hasičů, což se promítá i na nadšení, se kterým svoji práci odvádějí a zúročují své praktické zkušenosti. Svoji práci mají rádi, což se v konečném důsledku vždy promítne na výsledku.

Zakázky firmy Anza s.r.o. jsou jak ze státního sektoru, tak od dobrovolných hasičských sborů, armády – Ministerstva obrany ČR, v oblasti cisteren na PHM i ze soukromého sektoru. Firma Anza s.r.o. má uzavřenou smlouvu se Státním úřadem ověřování jakosti.

Na zadní skříni byly vyměněny dveře za hliníkové rolety. Zadní dveře byly také vyměněny za výklopné. Osvětlovací stožár byl přemístěn do levé zadní skříně. Proběhla také úprava výtlakového potrubí pod rolety. Do pravé zadní skříně byl namontován nový vysokotlaký navíjecí buben s hadicí. V zadní části byl namontován nový výklopný žebřík na horní plošinu.

Rovněž byla kompletně vyměněna elektroinstalace a osvětlení, od pozičních světel, přes boční a zadní osvětlení a osvětlení okolí vozidla, sváděcí alej, zadní maják, osvětlení vnitřku kabiny a vnitřku skříní lištami. Vše v LED technologii.

Vozidlo bylo vybaveno novým povrchem pochozí nástavby z hliníkového slzičkového plechu a na střechu byla rovněž namontována nová hliníková bedna včetně osvětlení. Celá Tatra byla ve firmě Anza s.r.o. nově nalakována a polepena bezpečnostními prvky.

Sdílet