Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Spůlský železný hasič byl třetí soutěží třetího ročníku Šumavské ligy v disciplínách TFA

Dne 4. 6. 2016 se uskutečnil již čtvrtý ročník soutěže Spůlský železný hasič. Letošní ročník byl součástí 3. ročníku seriálu soutěží pod názvem Šumavský hasič v disciplínách TFA, a to jako jeho třetí závod.

Tento seriál je pořádán sbory dobrovolných hasičů z klatovského a domažlického okresu, konkrétně SDH Plánice, SDH Strážov, SDH Díly, SDH Spůle, SDH Česká Kubice a SDH Domažlice. Soutěže se zúčastnilo celkem 30 závodníků, kteří zastupovali celkem 21 sborů či jednotek.

I když celý týden pršelo a předpověď slibovala déšť i na sobotu, tedy den soutěže, počasí se umoudřilo a na jeden den déšť vynechalo.

Trať, která zahrnovala disciplíny: roztažení dvou proudů hadic „B“, hammerbox, vytažení zátěže na lešení, překonání okna, svinutí dvou hadic „B“, převracení pneumatiky (ca. 140 kg), překonání bariery, opakovaný výstup na schůdek se zátěží dvou hadicových košů „B“, spojení dvou savic a odtažení figuríny po určené trase, byla umístěna z menší části na zpevněném povrchu, její větší část se pak nacházela na posekané louce.

S tratí si nejlépe poradil Pavel Kouřík (SDH Díly) a to v čase 272 s, na druhém místě doběhl Ondřej Klíma (SDH Kvasetice), na třetím Antonín Rendl (SDH Česká Kubice). Celá výsledková listina je uvedena v příloze, nicméně lze jen konstatovat, že každý, kdo se trať odvážil absolvovat – a to s jakýmkoli výsledkem – zaslouží obdiv.

SDH Spůle by tímto chtělo poděkovat hlavním sponzorům – firmám Dräger a Good Pro – VOCHOC a Petr Machara – PROBO, dále panu senátoru za ČSSD Janu Látkovi, který převzal záštitu nad celou Šumavskou ligou, hnutí ANO zastoupené panem Pavlem Stroleným, firmám Kooperativa, Pivovar Belveder Železná Ruda, Bohumil Hlaváč – Vinotéka U Draka, DSD Metal plus s.r.o, COALEX, Zeman COLOR, a našemu mediálnímu partnerovi – Požáry.cz.

V neposlední řadě bychom chtěli poděkovat Městu Janovice nad Úhlavou a SDH Janovice nad Úhlavou za pomoc a podporu při pořádání této soutěže. Velký dík samozřejmě směřuje všem, kteří se na úspěšném průběhu soutěže podíleli.

Pevně doufáme, že se závod závodníkům i divákům líbil a v příštím roce se opět setkáme na této bezesporu náročné soutěži.

Šumavská liga má svou první polovinu za sebou, v nejbližší době nás očekávají další soutěže Šumavské ligy, a to v Plánici – 2. 7. 2016, Dílech – 23. 7. 2016 a Strážově – 13. 8. 2016.

Bližší informace naleznete na http://sumavska-liga.webnode.cz.

Sdílet
Přiložené soubory
výsledky - Spůle 2016.pdf zobrazit online PDF 244 kB
Seriál: Šumavská liga v disciplínách TFA