Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muže na Litvínovsku zavalil v lese traktor, událost nepřežil

Tragicky skončily lesní práce na svahu v lokalitě Šumná na Litvínovsku pro dvaapadesátiletého muže z Lomu. Ten na podomácku vyrobeném traktůrku pracoval v těžko přístupném lesním terénu a stroj se na něj převrátil.

Těžce zraněného zavaleného muže vyprostili přivolaní profesionální hasiči z Litvínova. Na místě zasahovali také strážníci a státní policisté. I přes rychlou pomoc a resuscitaci se však život traktoristy nepodařilo bohužel zachránit. Potvrdil to mluvčí krajských hasičů Dan Vítek.

Na místo nehody vzlétl také vrtulník letecké záchranné služby z Ústí nad Labem. Jeho osádka však nakonec odletěla zpět do krajské metropole prázdná. Záchranáři museli na místo tragédie v těžce přístupném strmém terénu pěšky několik set metrů, vzhledem k tomu, že se jejich auta až na místo nedostala.

Hasiči k vyproštění těžce zraněného muže použili speciální hydraulické zařízení. Traktorista ale utrpěl mnohočetná těžká poranění, která byla neslučitelná se životem. Zasahující lékařka letecké záchranné služby u muže musela konstatovat již jen smrt.

Na místě zůstává mostecká policie, která příčiny tragické události nyní stále vyšetřuje.

JV PRESS / Jan Vraný – www.jvpress.cz
Sdílet