Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři zranění, zničená tři auta a dvě dopravní značky. Taková je bilance nehody v Liberci

V sobotu, krátce před jednou hodinou v noci, vyrušila nájemníky bytů v ulici Ruprechtická velká rána, která se rozlehla celou ulicí. O vyrušení ze spánku se postaral teprve 22letý mladík z Českolipska, který zřejmě nezvládl řízení osobního vozu Opel Astra a způsobil dopravní nehodu.

Mladík měl ve vozidle další dva spolujezdce, na předním sedadle 25letou známou, na zadním pak o rok mladšího kamaráda. S nimi jel od Ruprechtic směrem do centra Liberce, přičemž na přímém úseku vozovky ulice Ruprechtické narazil ve velké rychlosti do dvou dopravních značek, které byly umístěné na dělícím ostrůvku pro přechod chodců. Ty zlomil a následně ještě naboural tři auta zaparkovaná u pravého okraje vozovky. Škody se vyšplhaly do desetitisíců korun.

Na místo se sjely všechny složky Integrovaného záchranného systému. Zdravotníci odvezli jak mladíka, který se doznal, že auto řídil, a to i přesto, že nevlastní řidičský průkaz, tak i jeho dva spolujezdce. 22letý neřidič utrpěl zranění lehké, dívka s chlapcem, kteří jeli v autě spolu s ním, mají vážnější zranění, s nimiž jsou hospitalizováni v Krajské nemocnici Liberec.

Krom toho, že 22letý mladík neměl oprávnění k řízení vozidel, byl ještě zřejmě pod vlivem alkoholu. Z důvodu zranění mu nemohla být provedena orientační dechová zkouška, ale přímo v nemocnici podstoupil odběr krve ke zjištění přesné hladiny alkoholu v krvi v době nehody.

Osobní vůz, kterým nehodu způsobil, zajistili policisté ke znaleckému zkoumání. Mladík se ze svého jednání bude muset zpovídat. V souvislosti s nehodou, při které utrpěli další dva spolujezdci vážná zranění, již policisté zahájili proti 22letému mladíkovi úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podle § 147 trestního zákoníku – těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
Policie ČR
Sdílet