Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Mostech u Jablunkova proběhl šestý ročník soutěže v TFA, nejmladším účastníkem byl čtyřletý Vendelín

V sobotu 20. 5. 2017, proběhlo třetí kolo soutěže Beskydský železný hasič v Mostech u Jablunkova.

V šestém ročníku, se nejdříve na lehké trati vyřádilo čtrnáct mladších mladých hasičů (do 8 let) a na těžší trati sedmačtyřicet starších mladých hasičů (9–15 let). V mladších si vybojoval třetí příčku Marek Pyszko za SDH Mosty, druhý byl Dominik Kot za SDH Komorní Lhotka a zvítězila Klára Lysková z SDH Mosty.

Nejmladším závodníkem byl čtyřletý Vendelín Brhel za SDH Mosty, který si pro velký úspěch, trať zaběhl dokonce dvakrát.

V kategorii starších mladých hasičů si třetí místo vybojoval Marek Grzegor a druhý byl Mateusz Lipowski, oba za SDH Komorní Lhotka. Loňské vítězství si obhájil Jakub Mikula za SDH Dolní Lomná.

Pak soutěž pokračovala v kategoriích A-Junior (15–18 let), A-Muži (18–34 let) a B-Muži (35+ let), kteří naběhli na společnou těžkou trať.

Soutěž byla i v kategorii žen (15 a více let), ale těm jsme dali menší úlevy, aby nám trať zvládly. No a z deseti žen, nakonec byla na třetí příčce Vendulka Sikorová, druhá byla Gabriela Szotkowská, obě za SDH Mosty a zvítězila Nikola Stolařová z SDH Krmelín.

V juniorech bylo třináct závodníků. Na třetím místě doběhl Marcin Legierski a na druhém místě Błażej Rucki, oba z OSP Istebna(Polsko). V Juniorech zvítězil stejně jako loni Ondřej Karpecki za SDH Mosty.

V kategorii A-Muži se utkalo devatenáct závodníků. Na třetí místo se probojoval Jaroslav Santarius z SDH Komorní Lhotka, druhý byl David Pašek z SDH Bohuslavice a loňské vítězství obhájil Lukáš Nenička za HZSP Třinecké železárny a.s..

Kategorii B-Muži reprezentovali jen čtyři závodníci a na třetím místě doběhl Tomáš Benek za SDH Písečná. Druhý byl Marián Reichenbach a vítězství si vychutnal Václav Samiec, oba za SDH Mosty.

Muži i ženy soutěžící v seriálu soutěží Beskydského železného hasiče, si připsali za tuto soutěž další cenné body a nyní je čeká ještě soutěž v Bukovci (3. 6. 2017) a finále v Jablunkově (10. 6. 2017).

Naší letošní mezinárodní soutěže, se zúčastnilo celkem 107 závodníků.

Děkujeme všem za jejich pomoc s přípravou a průběhem soutěže, která by se nemohla uskutečnit bez finanční podpory Obce Mosty u Jablunkova a sponzorů: Beteline – výškové práce, Stolařství, tesařství a řezbářství Filip Lysek, Motorest u Taufrů, Vitalplast, Singing-rock a Prolific CZ s.r.o.

Celkové výsledky, body i fotografie, jsou na našich stránkách www.hasici-mosty.webgarden.cz a v příloze článku.

Sláva vítězům a čest poraženým.


Hasiči Mosty u Jablunkova
Sdílet
Přiložené soubory
2017 TFA BŽH Junior.pdf zobrazit online PDF 191 kB
2017 TFA BŽH Muži A.pdf zobrazit online PDF 210 kB
2017 TFA BŽH Muži B.pdf zobrazit online PDF 182 kB
2017 TFA BŽH Ženy.pdf zobrazit online PDF 201 kB
A-Junior.pdf zobrazit online PDF 205 kB
A-muži.pdf zobrazit online PDF 222 kB
B-muži.pdf zobrazit online PDF 198 kB
M-MH.pdf zobrazit online PDF 202 kB
S-MH.pdf zobrazit online PDF 224 kB
Ženy.pdf zobrazit online PDF 203 kB
Seriál: Beskydský železný hasič