Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Souhrnná kolekce symbolů pro hasiče zajistí dokonalou prezentaci každému sboru

Náš seriál o hasičských praporech se nachýlil ke konci. Víme už, jak prapor vybírat, restaurovat, jak se o něj starat i jaké k němu opatřit příslušenství. Známe tajemství vzniku tradiční ruční výšivky i poselství jednotlivých symbolů.

Nádherný odkaz budoucím generacím, jakým prapor a vyšívané památné stuhy dozajista jsou, ovšem nemusí být jedinou ozdobou Vašeho hasičského sboru. Ucelená kolekce symbolů pro hasiče ozdobí interiér i exteriér kolem vaší hasičky, zkrášlí veřejná prostranství a vašemu sboru zajistí dlouhodobou a vkusnou prezentaci.

A co vše může taková kolekce obsahovat? Na to se podíváme v dnešním článku spolu s odborníkem firmy Alerion.

Hasičská zbrojnice je čestným místem a základnou každého sdružení. Zaslouží si proto nepřehlédnutelné označení, díky kterému nikdo nebude na pochybách, kdo zde sídlí. Co by tedy nemělo na fasádách vašich hasiček chybět? Hasičský smaltovaný ovál, venkovní tištěná hasičská vlajka a vlajka České republiky. Díky nim si k Vám najde cestu každý!

Vyzdobte svou hasičskou zbrojnici tak, aby byla nepřehlédnutelná

Ovál s hasičským znakem a znakem obce působivě oživí a ozdobí fasádu Vaší zbrojnice. Hasičské ovály z Alerionu jsou vyráběny v tradiční podobě, která je již od dob první republiky dána přesnými proporcemi. Barvy hasičské cedule si můžete zvolit sami – tradiční provedení přitom vychází z bílé a červené barvy.

Zpracování je ale možné také v barvě modré a zelené. Hasičské ovály se pyšní bombírovaným (vypouklým) tvarem. Smaltovaný povrch je pokrytý ochrannou vrstvou (antikorozní ochrana), která dlouhodobě odolává nepřízni počasí.

Smaltovaný hasičský ovál s oficiálním znakem SH ČMS a státním znakem

Na každém detailu nám záleží, proto k oválům nechybí ani montážní sada spolu s nerezovými šroubky a silikonovými podložkami.

uvádí Tomáš Pokorný z Alerionu

Plápolající hasičské venkovní vlajky by také neměly na fasádě Vaší zbrojnice nebo na vlajkovém stožáru u budovy chybět. Venkovní vlajky se nejčastěji vyhotovují v podobě přední strany vyšívaného hasičského praporu sboru a slouží pro běžné venkovní užití – pro prezentaci na hasičských soutěžích a při dalších významných událostech.

Venkovní hasičská vlajka se znakem sboru

Pořídit můžete ale i univerzální provedení například se svatým Floriánkem nebo znakem SH ČMS. Hasičskou venkovní vlajku by vždy měla ideálně doplňovat i vlajka České republiky. Vlajku ČR a univerzální hasičskou vlajku v různém grafickém provedení, je možné objednat přímo v e-shopu Alerionu.

Venkovní vlajka ČR

Pro potěchu jako dárek i pro vášnivé sběratele – odznaky, medaile, mince a vyznamenání

Krásné reprezentativní dárečky potěší každého. Dlouhověkost a originalita – to jsou atributy těchto milých pozorností. Originální odznaky jsou ceněným sběratelským artiklem i krásným dárkem. Nejčastěji poptávaný je odznak se znakem a názvem hasičského sboru.

Na zakázku vyráběnými a precizně zpracovanými medailemi můžete ocenit nejlepší výkony, dosažené výsledky i zásluhy členů nejen Vašeho sboru. Díky povrchové úpravě kovu do zlaté, stříbrné a bronzové, včetně možnosti patiny, věnujete vysoce reprezentativní symbol, který ocení vítězové na regionální i mezinárodní úrovni.

Výroba medailí je pro nás závazkem vůči budoucím oceněným lidem, proto se jí věnujeme opravdu pečlivě. Výroba medailí u nás začíná návrhem a končí dodáním reprezentativního produktu, pro který Vám zajistíme i úložný box.

Medaile je možné vyhotovit také s průřezem na provlečení trikolórové, či jiné dekorovací stuhy. Vítězové tak budou ohodnoceni se vší parádou.

říká majitel Alerionu

Kultivované, prestižní, univerzální. To je zase charakteristika předmětu, jehož poselství a odkaz je větší než jeho vlastní velikost. Upomínkové mince patří k tzv. malým uměleckým dílům, které nikdy „nevyjdou z módy“.

Lidé chtějí být oceněni. Za svou práci, za statečnost, za výjimečný přínos společnosti nebo komunitě, do které patří. Při významných příležitostech je zvykem udělovat ocenění a vzdát tak čest všem, kteří si ho zaslouží. Všechny tyto předměty jsou trvalou připomínkou těchto důležitých chvil.

Řády, vyznamenání i plakety, precizně zvěčněné do kovových materiálů, mají svou váhu, jsou dokladem důležitosti a poděkování. Současně mají i nepopiratelnou sběratelskou hodnotu, která přetrvá staletí.

Kdo jiný si zaslouží vyznamenání než ti, kdož jsou ochotni riskovat život pro druhé. Mezi nejžádanější artikly přitom patří vyznamenání na závěsné stužce s krátkou klopovou stužkou, kterým potěšíte a dojmete nejednoho zasloužilce.

Hasičský odznak - ozdoba hasičské klopy

Nášivky, domovenky a další obdobné produkty vyjadřují příslušnost svého nositele k určitému společenství, uskupení nebo území.

Nášivky a domovenky vyrábí Alerion v tištěném provedení na lesklý satén s obšitím po obvodu, ale také v nejvyšší kvalitě ve vyšívané podobě. Ať už se bude jednat o drobné či velké rozměry, díky tisku je vždy zachována maximální kvalita zobrazení jednotlivých detailů a designu celkového výrazu nášivky.

Nášivka pro hasiče

Slavnostní uniforma bez nášivek a bez vyjádření příslušnosti je jako kouř bez ohně. Žádný jiný symbol, vyjma vyšívaného praporu a vlajky, neřekne tolik o Vaší příslušnosti, jako právě tyto zdánlivě nenápadné avšak velmi důležité doplňky oblečení. Díky preciznímu tisku na satén či plastické výšivce jsou zakázkové nášivky doslova perlami každé uniformy.

Stejně tak překrásné kravatové spony. Ty mohou mít různou povrchovou úpravu: zlato, stříbro, bronz, včetně možnosti patiny. Kravatové spony dodává Alerion s rytinou, s aplikovaným znakem sboru (celokovová spona nebo znak v barevném provedení). Jedinečný design každé takové spony doladí výsledné vzezření uniformy k dokonalosti.

Hasičská kravatová spona s barevným znakem sboru

Vyzdobte si interiér stolními vlaječkami

Stolní vlaječky od firmy Alerion vynikají krásnými sytými barvami – vyrábí se totiž převážně metodou sítotisku na speciální lesklý satén nejvyšší kvality. Díky tomu interiér vyzdvihnou a zajistí potřebnou reprezentativnost. Samozřejmostí je obšití obvodu kroucenou šňůrou a vnitřní výztuha, která zaručuje pevnost a tvarovou stálost.

Hasičské stolní vlaječky jsou oboustranně tištěné a mohou mít podobu zmenšeniny praporu (obdélníkový tvar). Na tomto typu stolní vlaječky bývá vyobrazen obvykle znak hasičského sboru, datum založení a název sboru. Zadní strana náleží postavě sv. Floriána, patrona všech hasičů, s místní dominantou a uvedením hasičského motta (přesná kopie vyšívaného praporu).

Stolní vlaječka - přesná kopie praporu

Druhým typem jsou vlaječky ve tvaru štítu, kde je vyobrazen hasičský motiv společně se znakem obce, názvem sboru a rokem založení. Stolní vlaječky by měly být doplněny kvalitními stojánky, aby nebyl narušen výsledný dojem.

Malé vlaječky umíme vyhotovit i ve vyšívaném, velice reprezentativním provedení, ze saténu a sametu vyšité hedvábnou nitkou. Stolní vlaječky zdobíme zlatými nebo stříbrnými třásněmi po obvodu a zdobným roztřepením šňůrky na koncích.

představuje produkt Tomáš Pokorný

Buttony s hasičskými motivy by neměly chybět na žádné Vaší akci

Stále oblíbenější jsou mezi sbory buttony (placky), vyráběné na zakázku, s klasickými hasičskými motivy, vtipnými hesly nebo se znakem a názvem sboru. Plánujete-li oslavu v rámci výročí nebo významného milníku, neměly by placky na Vaší akci chybět.

Oblíbené placky s vlastní grafikou - pro jedinečnou prezentaci vašeho sboru

Každý účastník si z ní odnese milou vzpomínku, na buttonu může být také uveřejněno datum založení sboru, výročí nebo datum oslav. Kvalitní, reprezentativní „odznáčky“ jsou opatřeny spínacím špendlíkem a laminací pro uchování grafiky.

Další upomínkové předměty – samolepky, magnetky, klíčenky, dřevěné odznaky, svíčky

Škála suvenýrů se symboly a znaky, které reprezentativně zachycují Vaši jedinečnost a rádi je pro Vás v Alerionu vyhotoví, je opravdu široká. Reklamní a upomínkové předměty vytvoří pověstnou třešničku na dortu prezentace Vašeho sboru.

Jsou to právě tyto velké maličkosti, které se díky každodennímu užití zapíšou do paměti veřejnosti.

Vždy dbáme na kvalitu zhotovení, aby i takováto forma prezentace byla skutečným odrazem unikátnosti hasičského sboru a byla pomyslnou tečkou celé akce.

uvádí Tomáš Pokorný

Samolepky

Kvalitní tištěné samolepky připraví v Alerionu na zakázku, v nejrůznějších velikostech a s ořezem do jakéhokoliv tvaru. Efektní specialitou jsou tzv. 3D samolepky, tedy samolepky s povrchovým zalitím glazurou (pryskyřicí), vytvářející trojrozměrný efekt a zvyšující boční viditelnost samolepky, jež ještě více zvýrazní jas barev a poskytne ochranu proti mechanickému poškození.

Samolepky s hasičskými motivy

Na samolepkách může být vyobrazen hasičský znak, název sboru, rok založení nebo „logo“ mladých hasičů.

Magnetky

Magnetky se těší čím dál větší oblibě sběratelů, jsou proto také ideální formou propagace. Různé velikosti, tvary, se zalitím nebo bez zalití glazurou – fantazii meze klást nemusíte.

Vždy doporučujeme zalití pryskyřicí, díky čemuž magnetka získá 3D efekt a stává se více odolnou. Na přání sboru vyhotovíme samolepku i magnetku dle vlastní grafiky.

dodává Tomáš Pokorný

Klíčenky

Klíčenky se znakem a názvem sboru dnes představují především krásnou a praktickou památku, která bývá spojována s konkrétní akcí či událostí. Klíčenky vyrábí Alerion v široké škále tvarů a velikostí. Stejně tak je možné zalití glazurou (pryskyřicí), která vytváří trojrozměrný efekt grafiky, zvýrazní barvy, chrání a zvyšuje celkovou hodnotnost produktu.

Kvalitní a reprezentativní klíčenky s vlastními symboly

Dřevěné odznaky

Další možností, jak originálně prezentovat hasičský sbor, je bezesporu vypalovaný dřevěný znak. Vyhotovuje se z borovicového dřeva pomocí techniky laserového gravírování.

Dřevěný odznak se symboly obce či hasičského sboru

Znak může mít různý tvar a nejčastěji ho z Alerionu dodávají spolu se symboly obce či hasičského sboru. Tento typ znaku lze užít jako klíčenku nebo netradiční medaili pro mladé členy sboru.

Svíčky

Svíčka s fotografií dominanty obce, znakem a názvem sboru je vyráběna z čistého uhlovodíku technologií lisování za studena, barvením na povrchu a použitím kapilárního knotu s následným vysokým podílem ručního dotváření. Díky této technologii se hmota svíčky při hoření mění pouze ve vodní páru a oxid uhličitý.

Dárkové svíčky s vlastní grafikou

Plánujete oslavu? Nůžkový stan se znakem sboru zde nesmí chybět

Bez party stanu by nebyla oslava oslavou. Ten Vaše návštěvníky ochrání před nástrahami počasí a co teprve, když je navíc ozdoben symboly obce či hasičského sboru. Venkovní stan tak nejen zajistí hladký průběh venkovní oslavy, ale zároveň pěknou formou prezentuje Váš hasičský sbor i jeho příslušnost.

Odolnost nepromokavého opláštění s UV ochranou je nejednou přidanou hodnotou nůžkových stanů. Další, co oceníte, je celohliníková konstrukce, kterou stačí roztáhnout a stan na grilování, jako zázemí pro rozhodčí, či stánek s prodejem reprezentativních předmětů, je rázem na světě. Na závěr nesmíme zapomenout na paletu 20 barev, ze kterých je možno vybírat.

Toužíte po ucelené hasičské kolekci symbolů, dárkových předmětů a dalších nezbytností? Kontaktujte odborníky z Alerionu na čísle +420 730 871 669, kteří Vám rádi poradí, projdou s Vámi harmonogram oslav a sestaví řešení na míru.

www.alerion.cz

info@alerion.cz

Sdílet
Seriál: Firma Alerion