Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Bítouchově hořela kotelna rodinného domu, na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů

Operační středisko hasičů přijalo zprávu o požáru kotelny rodinného domu v části Semil Bítouchov. Na místo byly povolány 4 jednotky hasičů. V době příjezdu hasičů se z domu kouřilo, nejhustší dým šel z kotelny, která se nacházela v prvním nadzemním podlaží vedle garáže.

Uživatelka byla mimo dům, událost si tak nevyžádala žádné zranění. Hasiči vnikli do kotelny v dýchacích přístrojích a požár během několika minut zlikvidovali vysokotlakým proudem vody. Poté provedli kontrolu termokamerou. Z kotelny vynesli nádoby s hořlavými kapalinami a na volném prostranství provedli jejich dohašení a ochlazení.

Pro odvod kouře hasiči využili přetlakový ventilátor. Příčinou požáru byla manipulace s hořlavými kapalinami v kotelně. Škoda byla vyčíslena na 5.000 Kč, rychlým zásahem se podařilo uchránit majetek v hodnotě dvou milionů korun.

Hasiči oceňují duchapřítomnost sousedky, starostky města Semil, Leny Mlejnkové. Ta přispěchala ještě před příjezdem hasičů na pomoc a ze značně zakouřené garáže vyvezla osobní automobil Škoda Fabia.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet