Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ze zakouřeného domu v Brně se muselo evakuovat osm osob, při příjezdu z okna ve třetím patře šlehaly plameny

Při požáru bytu bylo nutné evakuovat pět dětí a tři dospělé. Všichni skončili v péči záchranné služby. Zásah zastavil provoz na jedné z rušných brněnských ulic nedaleko centra.

Událost přijalo naše operační středisko ve 13:13 hodin a na místo vyslalo jednotky z brněnských stanic Lidická, BVV a Líšeň. Při příjezdu z okna ve třetím patře šlehaly plameny a hustý kouř.

Velitel zásahu nasadil proti plamenům dva vodní proudy. Jeden z automobilového žebříku a druhý uvnitř po schodišti. Současně bylo nutné z budovy evakuovat osm lidí. Z toho tři dospělé a pět dětí. Vzhledem k tomu, že se všichni evakuovaní pohybovali do příjezdu hasičů v zakouřeném interiéru budovy, skončili v péči ZZS. Ta je následně odvezla do nemocnic.

V první fázi zásahu byla zastavena doprava na ulici Křenová. Později velitel zásahu umožnil průjezd městské hromadné dopravě a následně se doprava na rušné brněnské ulici obnovila kompletně.

Požár se podařilo dostat pod kontrolu ve 13:.41. Následovalo dohašování a odvětrání objektu od kouře. Vyšetřovatel HZS zůstává v tuto chvíli (16.30 hod.) na místě a zjišťuje škodu a příčinu požáru.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet