Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Škodu za 4 miliony korun způsobil požár kamionu, který po dálnici D5 přepravoval osobní vozy

V úterý 24. května 2016 pár minut před třetí hodinou ráno obdrželo operační středisko informaci o požáru nákladního auta na 119. kilometru dálnice D5 přímo u nájezdu Benešovice ve směru na Rozvadov. Na místo vyjeli profesionální i dobrovolní hasiči ze Stříbra a z protisměru hasiči z Tachova.

Jednalo se o nákladní auto s připojeným přívěsem na přepravu aut. Na tahači byla přepravována tři nová auta, na přívěsu pět.

Požár vznikl v důsledku technické závady na levém kole přívěsu. Řidič kamionu se pokusil oheň uhasit hasicími přístroji, což se mu nepodařilo. Pohotově začal svážet přepravovaná vozidla, ale vzhledem k rychlému rozvoji požáru se mu podařilo zachránit z přívěsu pouze jedno.

Při příjezdu jednotek z přívěsu, na kterém zůstala čtyři auta, šlehaly vysoké plameny. Hasiči na likvidaci požáru nasadili 2 proudy C s pěnou. Oheň se hasičům podařilo odříznout od tahače a dostat pod kontrolu za necelých deset minut od příjezdu na místo události.

Požár omezil po dobu zásahu provoz na dálnici. Aby bylo zajištěno bezpečí zasahujících složek, SSÚD uzavřela dálnici, provoz probíhal pouze jedním pruhem.

Škody, které požár způsobil, se pohybují kolem 4 milionů korun. Odhadem 800 tisíc na přívěsu a zbylá částka na přepravovaných nových autech.

Zasahující jednotky:

  • HZS Stříbro
  • HZS Tachov
  • JSDH Stříbro
Pavla Jakoubková
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje
Sdílet