Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda nákladního vozu zablokovala několik jízdních pruhů nedaleko odbočky na obec Stupava

Krátce před pátou hodinou odpolední přijalo krajské operační středisko hasičů informaci o dopravní nehodě nákladního vozu na silnici I. třídy č. 50, nedaleko odbočky na obec Stupava.

Na místo byla okamžitě vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Uherské Hradiště. Po příjezdu k události velitel zásahu potvrdil, že asi 100 metrů od odbočky na obec Stupava došlo k dopravní nehodě jednoho nákladního vozu, který narazil do kamenné zdi u vozovky a zablokoval 2 jízdní pruhy. Řidič naštěstí zraněn nebyl .

Hasiči zajistili místo nehody a provedli protipožární zabezpečení automobilu. Při nárazu došlo k poškození palivového okruhu vozu a úniku většího množství nafty. Ten byl proto okamžitě zabezpečen a provozní kapaliny na komunikaci byly zasypány speciálními sorpčními látkami.

V době dokumentace nehody policií řídila jednotka na frekventované komunikaci dopravu. Po ukončení vyšetřování provedli hasiči celkový úklid vozovky od úlomků a použitého sorbentu, a po téměř třech hodinách zásahu se vrátili zpět na svou základnu.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet