Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na sjezdu z dálnice D2 u Břeclavi havarovala cisterna s kapalným dusíkem, jednu osobu hasiči vyprostili

Dnes před půl osmou ráno se stala dopravní nehoda na sjezdu dálnice D2 u Břeclavi. Řidič nákladního vozidla s cisternou jel směrem od Brna a sjížděl ve směru na Hodonín. Při průjezdu zatáčkou nezvládl řízení a s cisternou se převrátil.

Na místo byla vyslána letecká služba, neboť 42letý šofér utrpěl zranění a musel být transportován do brněnské nemocnice. Kromě záchranné služby vyjeli okamžitě k události také policejní hlídky a hasiči.

Na místě zasahují profesionální hasiči z Břeclavi a Hodonína, jednu zraněnou osobu vyprostili a předali zdravotníkům. Sorbentem také zasypali uniklé provozní kapaliny.

HZS Jihomoravského kraje

Vzhledem k tomu, že bylo vozidlo po dopravní nehodě poškozené a v cisterně se nacházel kapalný dusík, došlo z důvodu bezpečnosti k uzavření místa dopravní nehody. Policejní hlídky začaly odklánět provoz z Břeclavi směrem na Ladnou, od Moravské Nové Vsi byla uzavřena silnice směrem na Břeclav a musel být uzavřen také výjezd z dálnice D2 směrem na Břeclav a Hodonín.

Uvedená opatření během dopoledne zkomplikovala plynulý průjezd z Břeclavi i na dálnici. V současné době probíhá přečerpání kapaliny a komunikace bude po nezbytnou dobu uzavřena.

K nehodě lze doplnit, že u řidiče nebylo kvůli zraněním možné provádět odborné měření na alkohol, ani test na přítomnost drog, a proto policisté nařídili odběr krve.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

por. Mgr. Kamila Haraštová
Policie ČR
Sdílet