Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mistrovství Hasičského záchranného sboru ve fotbale v roce 2016 vyhrálo družstvo z Jihočeského kraje

Ve dnech 23. – 25. 5. 2016 se v Ústí nad Orlicí uskutečnilo MČR Hasičského záchranného sboru ve fotbale. Soutěž je specifická tím, že se pořádá jen jednou za 4 roky, a účastní se jí pouze příslušníci HZS ČR.

V letošním roce se turnaje zúčastnilo 12 družstev téměř ze všech krajů ČR. Družstvo HZS Jihomoravského kraje mělo velmi těžký los, protože soupeři byli obhájci titulu z minulého mistrovství z Moravskoslezského kraje a letošní vícemistři z Ústeckého kraje.

Kvalitní výkony jihomoravských borců se promítly v postupu do vyřazovacích bojů z prvního místa tabulky. Ve čtvrtfinále porazili Královehradecký kraj a postoupili do semifinále. Tam už však nestačili na dobře hrající Jihočechy a poprvé a naposledy v celém turnaji prohráli. Čekal je tedy boj o třetí místo se Zlínským krajem.

Toto velmi vyrovnané utkání rozhodly až penalty. A také díky skvělým výkonům brankáře Jindry Bednáře se jihomoravským reprezentantům podařilo vybojovat třetí místo. Po 8 letech tak mohli stát naši reprezentanti na stupni vítězů.

Stupně vítězů:

  1. HZS Jihočeského kraje
  2. HZS Ústeckého kraje
  3. HZS Jihomoravského kraje
Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet