Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Karlovarský kraj navštívil generální ředitel HZS ČR, během návštěvy řešil i otázky financování hasičské techniky s Krajským sdružením dobrovolných hasičů

Druhý den své pracovní cesty po západních Čechách zavítal generální ředitel HZS ČR genmjr. Drahoslav Ryba do Karlovarského kra­je.

V dopoledních hodinách se genmjr. Ryba setkal s ředitelem HZS Karlovarského kraje plk. Václavem Klemákem a dalšími zástupci karlovarského profesionálního hasičského sboru.

První navštívenou hasičskou stanicí se stala centrální stanice v Chebu, kde generální ředitel HZS ČR ocenil opravené zázemí stanice a hovořil s hasiči o plánované rekonstrukci výjezdových garáží.

Druhou zastávkou byla komplexně zrekonstruovaná hasičská stanice v Aši a poslední navštívenou stanicí v Karlovarském kraji stanice Chemické závody Sokolov.

Jako příjemné zpestření své cesty hodnotil genmjr. Ryba návštěvu muzea hasičské techniky na hradě Vildštejn ve Skalné.

Před odjezdem do Prahy se generální ředitel HZS ČR setkal, tak jako v každém kraji, se zástupci dobrovolných hasičů kraje tj. se zástupci Krajského sdružení hasičů Karlovarského kraje, se kterými řešil zejména otázky financování hasičské techniky a dalšího vybavení.

kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR
Sdílet