Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Jihomoravském kraji likvidovali celou noc následky silné bouřky

V noci z 28. na 29.06 2016 se přes jižní Moravu přehnaly silné bouřky. Na rozdíl od předešlé noci způsobily pro tentokrát škody na Blanensku.

Nebyly však tak lokální jako ty páteční a postihly území takřka celého okresu. Hasiči od deváté hodiny večerní do nedělního rána vyjeli k více než 35 událostem, ve většině případů se opět jednalo o čerpání vody ze zatopených sklepů a uklízení nánosů bahna po přívalových srážkách.

A v několika případech pak zasahovali u popadaných stromů. Nejvážněji vypadala situace v Bořitově, kde přitékající voda zaplavila na pěti ulicích šest domů. Dá se předpokládat, že v některých případech budou hasiči pomáhat s úklidem následků těchto intenzivních bouřek i během dnešního dne.


AKTUALIZACE 29.05.2016
Ačkoli již hromy sobotních bouřek dozněly, hasiči stále během nedělního dopoledne likvidují následky deště a větrů, jež se za poslední dva dny přehnaly nad jižní Moravou.

Již třetí den probíhá zásah v Hodějicích na Vyškovsku. Hasiči zde stále odklízejí nánosy bahna, které se z polí přivalily společně s vodou v pátek večer na vesnici. Na Blanensku pokračují jednotky s čerpáním vody z několika zatopených budov, s úklidem komunikací od bahna, kamení a popadaných stromů, s čištěním zanesených kanalizačních vpustí a v některých případech monitorují drobné vodní toky.

Sdílet