Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič osobního automobilu nepřežil srážku s autobusem v Blahoticích u Slaného

V neděli 29. 5. 2016 v 15:29 hodin byla na tísňovou linku Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje oznámena dopravní nehoda osobního automobilu a autobusu na silnici I/16 mezi obcemi Slaný a Blahotice.

Na místo byly vyslány profesionální jednotky ze stanic Slaný, Kladno a Kralupy nad Vltavou a dobrovolná jednotka obce Zlonice. Po příjezdu na místo zásahu bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu osobního automobilu, který se čelně střetl s autobusem, ve kterém cestovalo 35 dětí a 3 dospělí. V osobním automobilu, který byl nárazem odmrštěn ke krajnici, zůstal zaklíněný řidič a zraněná spolucestující. U řidiče byl lékařem konstatován exitus a spolujezdkyně byla jednotkami transportována do vrtulníku Letecké záchranné služby Policie ČR.

Havarovaný autobus se nacházel mimo komunikaci a ze všech dětí byly na místě pouze dvě předány do péče Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje s lehkými zraněními a šokem. Vážnějším následkům zabránil řidič, který po střetu dokázal autobus duchapřítomně nasměrovat tak, aniž by došlo k jeho převrácení. Výrazný vliv na malý počet zraněných mělo i použití bezpečnostních pásů u všech pasažérů.

Děti byly následně přepraveny evakuačním autobusem slánských hasičů na stanici ve Slaném, kde už byli připraveni členové týmu posttraumatické péče a další příslušníci směny C, kteří nezasahovali u události. Děti byly do příjezdu náhradního autobusu umístěny do učebny, kde dostaly plyšové hračky a stavebnice Lego.

Na místě dopravní nehody jednotky vyprostily řidiče z havarovaného osobního automobilu a po odtažení vozidel a došetření události byla silnice uklizena a znovu zprůjezdněna.

npor. Ing. Martin Vondra
řídící důstojník ÚO Kladno
Sdílet