Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči Správy železniční dopravní cesty mají nové technické automobily, Unimogy jim dodala společnost Kobit

Pro hasiče Správy železniční dopravní cesty dodala společnost Kobit nové technické automobily na podvozku Mercedes-Benz Unimog U 4023.

Dvounápravové šasi s přiřaditelným pohonem všech kol je osazeno motorem o výkonu 170 kW, splňujícím emisní normu Euro 6. Vůz dokáže brodit klidnou vodou do hloubky 800 mm, pro lepší průjezdnost terénem je vybaven systémem regulace tlaku v kolech za jízdy. Převodovka je automatická, řadící bez přerušení hnací síly.

Kabina je dvoudveřová pro dvoučlennou osádku. Najdeme v ní dva držáky dýchacích přístrojů a dvě náhradní tlakové láhve. Samozřejmostí je teplovzdušné naftové topení nezávislé na chodu motoru a jízdě, nechybí dobíjecí úchyty radiostanic a svítilen.

Na přední části automobilu je umístěn v prostoru předního nárazníku lanový naviják s elektropohonem a jištěním proti přetížení. Tažná sila navijáku je 51 kN, lano má délku 30 metrů.

Na zadní části ložné plochy je umístěno hydraulické čelo s nosností 1 000 kg. Zvedací plošina se 2 zvedacími a 2 naklápěcími válci zabezpečuje maximální boční stabilitu. Mechanické naklopení směrem k zemi je automatické.

Valníková plošina je dlouhá 4 000 mm, široká 2 550 mm a vysoká 1 640 mm. Podlaha je krytá vodovzdornou překližkou s protiskluznou úpravou. Bočnice jsou vysoké 500 mm, přední čelo 800 mm.

Mercedes je proveden v červeném odstínu RAL 3000, přední nárazník a pruh v bílém RAL 9003.

Sdílet