Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V rámci výcviku dobrovolní hasiči z celého Ústeckého kraje budovali polní evakuační středisko

Zástupci jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí z celého Ústeckého kraje si dne 3. 6. 2016 u jezera Milada v Chabařovicích rozšířili znalosti a dovednosti. Speciální kurz pro ně pořádal Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje. Hlavním cílem kurzu byl výcvik a zkouška činnosti dobrovolných hasičů při stavbě polního evakuačního střediska a místa pro nouzové přežití osob.

Praktického výcviku se účastnilo celkem 38 zástupců jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí z celého Ústeckého kraje. Obsahem praktického výcviku bylo prověřit náročnost výstavby místa pro nouzové přežití osob v polních podmínkách.

Zástupci jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí prováděli činnost pod vedením příslušníků HZS Ústeckého kraje se zaměřením na ochranu obyvatelstva a krizové řízení. Předmětem byla stavba místa pro nouzové přežití a následně činnost evakuačního střediska. Figuranti, studenti veřejnoprávní střední školy TRIVIS, plnili úkoly evakuovaných osob.

Po zaevidování byly potenciální evakuované osoby seznámeny s režimem místa pro nouzové přežití, poté byli ubytováni. Na místě pro nouzové přežití dohlížela psycholožka HZS Ústeckého kraje a členky terénního krizového týmu spolku Spirála.

Zbudováno bylo místo nouzového přežití pro 150 osob včetně polní umývárny a koupelny, WC, výdejny stravy a evakuačního střediska. Celek logicky doplňoval kontejner nouzového přežití a elektrocentrála KTJ 13.

Sdílet