Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nový sekací zahradní traktor dostali hasiči v Otrokovicích darem od místní teplárenské společnosti

Nejen zásahová činnost a výcvik jsou denní náplní služby profesionálních hasičů. V době svých směn se také musí starat jak o svou techniku a vybavení, tak i o své stanice a jejich okolí. Proto jsou v garážích a skladech stanic k vidění úklidové prostředky, zednické nářadí ale i zahradní technika.

Otrokovičtí profesionální hasiči v červnu roku 2016 „zařadili do služby“ nový sekací zahradní traktor zn. STIGA ESTATE, který nahradil již letitou a dosluhující sekačku. Traktor hasiči dostali darem od společnosti Teplárna Otrokovice a.s.

Díky vybavení, které bylo součástí nákupu (sněhová radlice, sněhové řetězy), bude traktor sloužit i v zimním období při odklízení sněhu v areálu naší stanice.

Stojí za připomenutí, že společnost Teplárna Otrokovice a.s. v posledních třech letech opakovaně přispěla otrokovickým profesionálním hasičům finančními dary ve výši přesahující 300.000 korun.

Tyto finanční prostředky byly využity k pořízení nového odsávacího zařízení výfukových plynů v prostoru garáží výjezdové techniky a také na opravy zásahových vozidel a nákup PHM.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet