Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pětatřicet dětí a pět dospělých muselo ve Frenštátě pod Radhoštěm urychleně opustit autobus, který zachvátil požár

Tři jednotky hasičů likvidovaly v neděli v podvečer ve Frenštátě pod Radhoštěm požár autobusu, který převážel děti. Událost se obešla bez zranění, všichni – včetně řidiče – vozidlo včas opustili.

Požár autobusu na zastávce Beskydské sídliště ve Frenštátě byl na krajské operační a informační středisko ohlášen v neděli 12. června 2016 tři minuty po sedmnácté hodině. Na místo byly vyslány tři hasičské jednotky s celkem čtyřmi cisternami – profesionální HZS Moravskoslezského kraje ze stanice v Novém Jičíně a s nimi dobrovolné z Frenštátu pod Radhoštěm a blízkých Trojanovic.

Po příjezdu první jednotky na místo události bylo zjištěno, že je autobus zcela zachvácen požárem, 35 dětí a 5 dospělých, kteří v autobuse cestovali, bylo již i s nejnutnějšími věcmi bezpečně mimo vozidlo. O jejich následný odvoz se postaral náhradní autobus.

Hasiči dostali požár pod kontrolu zhruba za 10 minut od příjezdu první jednotky k události, další čtvrthodinku pak prováděli dohašování, chlazení a průběžně kontrolovali stav termokamerou.

Příčinou vzniku požáru je dle vyšetřovatele hasičů technická závada na autobusu, škoda byla vyčíslena na 150 tisíc korun.

Jakub Kozák
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet