Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Unimobuňka v plamenech, les zůstal uchráněn

Dne, 29. září, krátce po poledni, byl jednotce Ludgeřovice vyhlášen poplach pomocí SMS zpráv. V plamenech se ocitla unimobuňka sousedící s okrajem lesa

<!----> Dne 29. září, krátce po poledni, byl jednotce Ludgeřovice vyhlášen poplach pomocí SMS zpráv. V plamenech se ocitla unimobuňka sousedící s okrajem lesa.

Na místo současně dojela jednotka HZS MSK, stanice Hlučín, s MB Atego a první vůz Ludgeřovice T815. Obě vozidla okamžitě použila tzv. rychlý zásah k likvidaci hořící unimobuňky.

Ta již byla v době příjezdu kompletně zasažena plameny a nakonec z ní zbyla jen železná konstrukce. Bylo rovněž zabráněno šíření požáru lesíkem, protože bouda stála na jeho okraji. Po rozvinutí bojových proudů na místo dorazilo naše druhé vozidlo DA Avie společně se sousední JSDH Markvartovice (MB Atego). Ta byla na místě ponechána v záloze. Situaci přijela řešit také hlídka Policie ČR a vyšetřovatel hasičů. Škoda byla vyčíslena přibližně na 10 tisíc Korun.

Přičina je v šetření, nepotvrzená verze zatím hovořila o kouření uvnitř buňky. Dohašování a rozebrání konstrukce svěřil velitel profesionálů do rukou velitele vozu Ludgeřovic.

Ostatní jednotky tak místo události opustily. Po skončení prací a doplnění vody z hydrantové sítě se na základnu vrátila i naše T815.

omluvte prosím zhoršenou kvalitu fotek


Pro Požáry.cz,
David Lange,
JSDH Ludgeřovice



-skw-

Sdílet