Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Chobotu se hrál kvalitní nohejbal dvojic, soupeřili mezi sebou hasiči z Jihočeského kraje

V krásném prostředí sportovního areálu obce Chobot na Blatensku se 15. června 2016 konal již tradiční turnaj HZS Jihočeského kraje v nohejbalu dvojic. Pořadateli byly územní odbor Strakonice a Hasičský sportovní klub Strakonice ve spolupráci s obcí Chobot. Hlavní organizátorská tíha však ležela na Miloši Kadlecovi (hasič – strojník ze stanice Blatná).

Celkem se do Chobotu sjelo 8 dvojic z celého kraje, které byly odhodlány turnaj odehrát i přes deštivé počasí. Sice se začátek trochu oddaloval, ale nakonec vůle po sportu vyhrála. Za vytrvalého deště nastoupily první dvojice na centrální kurt a bylo zahájeno.

Celá první půlka turnaje se odehrávala na jednom kurtu, neboť druhý byl velmi kluzký. To však nikomu nevadilo a dvojice se doslova praly o každý bod. Zhruba v polovině však počasí zjistilo, že na hasiče si nepřijde, a poslalo tedy do Chobota sluníčko, které umožnilo použití i druhého kurtu. Pak již turnaj probíhal rychleji, takže se nakonec vše krásně stihlo.

Turnaj vyhráli Petr Sedláček z Českých Budějovic s Milanem Chuchelem z Trhových Svinů. Stříbrní byli Ladislav Široký a Martin Mareš (Soběslav) a třetí Karel Trantina a Zdeněk Javůrek (Písek).

Při závěrečném vyhlášení se všichni usmívali nejen díky sluníčku a cenám, ale hlavně díky povedenému a úspěšně dokončenému turnaji v příjemném prostředí. Již teď se těší další.

Výsledky:

  1. Petr Sedláček – Milan Chuchel (České Budějovice)
  2. Ladislav Široký – Martin Mareš (Soběslav)
  3. Karel Trantina a Zdeněk Javůrek (Písek)
  4. Milan Navrátil – Jan Čadek (Strakonice)
  5. Petr Kalous – Roman Troják (Písek)
  6. Miloš Kadlec – Josef Jungvirt (Strakonice)
  7. Ivo Proisl – Zdeněk Kačer (Český Krumlov)
  8. Karel Sokol – Václav Svach (Strakonice)
mjr. Mgr. Václav Svach
ÚO Strakonice
Sdílet