Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při střetu autobusu s osobním vozem nedaleko kruhového objezdu v Holešově bylo zraněno dítě

V 16:25 hodin vyrazila na pokyn krajského operačního střediska jednotka profesionálních hasičů k dopravní nehodě, ke které došlo v Holešově nedaleko kruhového objezdu ve směru na Fryšták.

Hasiči byli na místě do pěti minut. Jak bylo zjištěno, došlo ke střetu autobusu s osobním automobilem Volkswagen Polo. Ten byl po nárazu odhozen do hlubokého propustku mezi komunikací a cyklostezkou.

V době nehody se v autobuse nenacházeli žádní cestující a nedošlo zde ani ke zranění řidiče. Ve Volkswagenu jela žena s dítětem, které bylo zraněno, a po prvotním ošetření odvezeno zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. Od hasičů obdržela dívka dráčka Záchranáčka, aby jí pomohl lépe zvládnout stresovou situaci.

Jednotka po zajištění místa nehody provedla protipožární zabezpečení vozu a zkontrolovala, zda z vozidla neunikají provozní kapaliny. Protože se vozidlo nacházelo mimo komunikaci a únik se nepotvrdil, zajistili hasiči po zadokumentování nehody policií úklid vozovky od střepů a úlomků, a v 18:14 hodin se vrátili zpět na svou základnu.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet