Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Dlouhoňovicích získali cisternu na podvozku DAF, společnost Dobráci s. r. o. ji přivezla ze zahraničí

Cisternovou automobilovou stříkačku na podvozku DAF CF-290 dodala firma Dobráci s. r. o. jednotce sboru dobrovolných hasičů obce Dlouhoňovice.

Vozidlo dlouhoňovickým hasičům dodala firma Dobraci s. r. o., pro kterou se jednalo již o 29. zakázku českých dobrovolných hasičů. Dle jednatele firmy Ing. Stankoviče dokončují další, již třicátý vůz, z jehož předání chystáme reportáž.

Vůz z roku 2001 je postaven na podvozku DAF CF-290 ATI 4×4. Pohání ho motor o výkonu 214 kW skrze automatickou převodovku. Nechybí uzávěrka diferenciálu a automatické dofoukávání pneumatik za jízdy.

Cisterna o rozvoru náprav 3 680 mm měří na délku 7 200 mm, na šířku 2 550 mm a na výšku 3 300 mm. Pohotovostní hmotnost automobilu je 10 490 kg.

Čtyřmístná kabina pro mužstvo je integrována v nástavbě. V opěradlech sedadel jsou integrovány držáky dýchacích přístrojů.

O dodávku vody z 6000litrové nádrže se stará přenosná motorová stříkačka Rosenbauer FOX. Na střeše nástavby jsou hned tři lafetové proudnice, ovládají se z prostoru pro osádku.

Sdílet