Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Klání v požárním sportu v Ostravě bylo společnou soutěží pro týmy hasičů Moravskoslezského a Olomouckého kraje

V Ostravě finišovalo v neděli 19. 6. 2016 krajské kolo v požárním sportu profesionálních a dobrovolných hasičů a hasiček Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Stalo se tak na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích.

V neděli byl, opět za příznivého počasí, připraven vrcholný program dvoudenních klání profesionálních a dobrovolných hasičů a hasiček obou krajů. Na programu byly štafety na 4 × 100 m překážek a královská disciplína požárního sportu – požární útok.

V krajském kole profesionálních hasičů Moravskoslezského kraje zvítězil celkově tým z územního odboru Ostrava, na druhém místě se umístil tým územního odboru Karviná a třetí místo obsadil tým územního odboru Opava.

V soutěži dobrovolných hasičů Moravskoslezského kraje mezi muži zvítězil tým SDH Závišice (okr. Nový Jičín), druhou příčku obsadil tým SDH Michálkovice (okr. Ostrava) a na třetí příčce se umístil tým SDH Hněvošice (okr. Opava).

Mezi dobrovolnými hasičkami Moravskoslezského kraje opanovaly soutěž děvčata z SDH Michálkovice (okr. Ostrava), druhou příčku obsadily hasičky z SDH Těškovice (okr. Opava) a na třetí příčku tentokrát dosáhly hasičky z SDH Skalice (okr. Frýdek-Místek).

V soutěži Olomouckého kraje mezi profesionálními hasiči zvítězil tým územního odboru Přerov, druhou příčku obsadili hasiči z územního odboru Olomouc a na třetí pozici skončili hasiči z územního odboru Prostějov.

Mezi muži-dobrovolnými hasiči Olomouckého kraje zvítězili hasiči z SDH Bludov, druhou příčku obsadili členové soutěžního týmu SDH Jindřichov a na třetí pozici skončili hasiči z SDH Ludéřov.

V kategorii žen-dobrovolných hasiček zvítězily děvčata z SDH Milotice nad Bečvou, na druhou příčku dosáhly členky SDH Hlubočky a třetí pozici obsadily hasičky z SDH Pěnčín.

Nezbývá, než srdečně poblahopřát vítězům, kteří budou oba kraje reprezentovat na celostátních soutěžích. Všem pak patří dík za skvělé sportovní výkony a zápolení v duchu fair-play.

Výsledky najdete v příloze článku.

kpt. Ing. Petr Holub
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet
Přiložené soubory
celkové výsledky Ostrava 2016 - krajské kolo PS MSK a OLK.XLSX zobrazit online XLSX 16 kB