Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Krajské kolo hry Plamen bylo úspěšné pro bysterskou hasičskou mládež

O minulém víkendu proběhlo na stadionu v Nové Pace krajské kolo hry Plamen a dorostu Královéhradeckého kraje. Zúčastněná družstva zde bojovala o postup na Mistrovství České republiky, které se v tomto roce koná v Českých Budějovicích.

Mezi soutěžními družstvy byla i družstva mladých hasičů a dorostenců ze sboru dobrovolných hasičů z Bystrého v Orlických horách. Jako první nastoupilo do soutěžních bojů družstvo dorostenců z tohoto sboru. V běžeckých disciplínách obsadilo 3. místa a v požárním útoku zvítězilo. O celkové vítězství a postup do republikového finále však bohužel přišlo v testu z požární ochrany.

Muselo se tak tentokrát smířit s bronzovými medailemi. Po družstvu dorostenců začalo bojovat o co nejlepší výsledek družstvo mladých hasičů. To vstupovalo do soutěže jako obhájce 2. místa z roku 2015. Do soutěže vstoupilo 4. místem ve štafetě požárních dvojic, které však vylepšilo 1. místy ve štafetě 4 × 60 metrů, štafetě CTIF a požárním útoku, ve kterém navíc zaběhlo osobní rekord družstva.

Náskok ze soboty zvýšilo v nedělním pokračování soutěže vítězstvím v požárním útoku CTIF. Celou soutěž pak zakončilo 2. místem v závodě požárnické všestrannosti. Družstvo soutěžící pod vedením Michala Dusílka v celé soutěži přesvědčivě zvítězilo a bude ve dnech 1. – 3. července 2016 reprezentovat mladé hasiče Královéhradeckého kraje na Mistrovství České republiky ve hře Plamen.

Pro mladé hasiče z Bystrého to bude třetí účast na mistrovství republiky ve hře Plamen a družstvo se bude snažit navázat na úspěchy dorosteneckých družstev ze stejného sboru, kterým se v tomto mistrovství podařilo v roce 2007 vybojovat titul mistra a o rok později titul vícemistra. K tomu mu jistě pomůže i tradiční maskot bysterských mladých hasičů – růžové prasátko ve sportovní úpravě.

Sdílet