Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči cvičně likvidovali požár ve skladu hygienických potřeb v Litovli

Ve čtvrtek 23. června 2016 byli v 9:30 hodin požádáni hasiči o pomoc při likvidaci požáru ve skladu hygienických potřeb v Litovli.

Pracovník skladu hygienických potřeb zjistil požár jedné z palet ve skladu. Požár ohlásil na linku 112 a informoval o situaci vrátnici a požární hlídku, která provedla prvotní zásah, vypnutí elektrické energie a začala organizovat evakuaci osob z objektu a přilehlých výrobních hal.

Po příjezdu jednotek hasičů na místo a po obdržení informací z vrátnice, že je ve skladu pohřešována jedna osoba, je zahájen průzkum objektu s cílem nalézt tuto osobu. Současně se záchranou pohřešovaného dělníka byly zahájeny hasební práce v dýchací technice z důvodu silného zakouření celého skladu. V okamžiku, kdy hasiči nalezli zraněnou osobu, vynesli ji ven, poskytli jí předlékařskou pomoc a předali zdravotnického záchranné službě.

Cvičení se účastnili profesionální hasiči z Litovle a dobrovolní hasiči ze Třech Dvorů. Celkem tedy 10 hasičů. Cílem cvičení bylo prakticky procvičit postupy zasahujících jednotek a zaměstnanců podniku při zdolávání požáru a evakuaci osob v provozu.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet