Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tropické počasí neodradilo 65 závodníků, kteří se postavili na start Hranické věže

Sedmý ročník soutěže Hranická věž se konal v tropickém počasí ve čtvrtek 23. června 2016 v Hranicích. Start prvních závodníků proběhl v 9:00 hodin ráno na stadionu SK Hranice.

Disciplíny soutěže Hranická věž jsou dvě, a to běh na 100 m s překážkami a výstup do 4. podlaží cvičené věže. Tyto disciplíny hasiči plní také při požárním sportu, kdy jsou vyhodnocovány společně jako dvojboj.

Letošní, již sedmý ročník soutěže Hranická věž, byl odstartován v 9:00 hodin na stadionu SK Hranice na Žáčkově ulici. Přihlášení závodníci zde běhali 100 m s překážkami. Každý z nich měl 2 pokusy. Jakmile skončila tato část soutěže, tj. v 10:45 hodin, se všichni závodníci přesunuli do prostor požární stanice v Hranicích (Tovačovského ulice), kde proběhl výstup do 4. podlaží cvičné věže.

Do letošního ročníku soutěže bylo přihlášeno 65 závodníků nejen z celé České republiky, ale také tři hasiči ze Slovenska. Závodníci soutěžili ve dvou kategoriích. Slavnostního vyhlášení výsledků se účastnil i hejtman Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil a krajský ředitel HZS Olomouckého kraje plk. Ing. Karel Kolářík. Hejtman ve své závěrečné řeči slíbil závodníkům, že v letošním roce závodili naposledy na staré antukové rozběhové dráze k věži. Hned po soutěži totiž začne rekonstrukce a osazení novým tartanovým povrchem.

Nejlepším závodníkem HZS Olomouckého kraje se stal Marek Bia z PS Přerov, který skončil na 15. místě v kategorii do 35 let a Ladislav Patrman z PS Přerov, který skončil na 4. místě v kategorii nad 35 let.

Sdílet
Přiložené soubory
hran_vez_vysledky2016.PDF zobrazit online PDF 3 MB