Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Drnholecký železný hasič 2017 se uskutečnil v polovině března, počasí závodníkům nepřálo

V sobotu 18. 3. 2017 proběhla pod Větřkovickou přehradou v Lubině – Větřkovicích 2. ročník TFA Drnholecký železný hasič. I přes velmi nepříznivé počasí, které panovalo, se závodu zúčastnilo hojný počet hasičů. Soutěž se skládala ze dvou částí, silová a výběhová část. Silová část byla na parkovišti a výběh byl od parkoviště až na hráz přehrady.

Po odstartování závodník proběhl 8 pneumatik z osobního automobilu, poté smotal dvě hadice B, pak přeskočil 2m bariéru (ženy malou překážku), pak v konstrukci hammerbox provedl celkem 60 úderů (ženy 30 úderů), pak transportoval 80kg figurínu na určenou vzdálenost a pak překlopil pneumatiku od traktoru 4krát (ženy 2×) a poté si závodník sám zastavil čas.

Pak se přesunul na výběhovou část a tam běžel cca 100 m ke schodům, kde uchopil hadici složenou v harmonice (ženy bez hadice) a vybíhal cca 80 schodů, kde vyběhl až na hráz přehrady a kde hadici položil do vyznačeného prostoru a pak běžel cca 20 m až do cíle.

Závodu se zúčastnilo 37 závodníků ve třech kategoriích a to muži do 35 let, muži nad 35 let a ženy. V kategorii muži do 35 let startovalo 24 závodníků, v kategorii muži nad 35 let startovalo 5 závodníků a v kategorii ženy 8 závodnic.

V kategorii muži do 35 let zvítězil mistr republiky dobrovolných hasičů v TFA z roku 2016 Pašek David z SDH Bohuslavice, v kategorii muži nad 35 let vyhrál Hanel Miroslav z SDH Darkovice a z žen vyhrála Kalná Vladislava z SDH Jarcová.

Poděkování patří sponzorů, a organizátorům z SDH Lubina 1 – Drnholec a zapůjčení některý technických prostředků z SDH Lubina 2 – Větřkovice a SDH Větřkovice..

Šmigura Radek
SDH Lubina 1 – Drnholec
Sdílet