Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Střet nákladního a osobního automobilu na silnici ze Solnice na Dobrušku skončil zraněním tří osob

Dne 29. 6. 2016 krátce před osmou hodinou ranní došlo na silnici I/14 mezi Solnicí a Dobruškou v obci Podbřezí k vážné dopravní nehodě nákladního a osobního automobilu. Na místo byla povolána jednotka profesionálních hasičů z požární stanice Dobruška.

Plně naložený nákladní automobil Iveco narazil z boku do osobního automobilu značky Audi, jehož řidič odbočoval z protisměru na vedlejší silnici. Přestože řidič nákladního automobilu intenzívně brzdil, nedokázal srážce zabránit. Řidič nákladního vozidla zůstal po nárazu nezraněný.

Hůře dopadli cestující v osobním automobilu, konkrétně se jednalo o řidiče a dvě děti na zadních sedadlech. Hasiči po příjezdu na místo neprodleně poskytli všem třem cestujícím první předlékařskou pomoc a po příjezdu zdravotnické záchranné služby je předali k dalšímu ošetření a transportu do zdravotnických zařízení. Štěstím bylo, že v osobním vozidle nikdo necestoval na sedadle předního spolujezdce, neboť tento prostor byl silným nárazem zcela zdeformován.

Hasiči následně v místě řídili dopravu a prováděli úklid. Po domluvě s Policií ČR byla komunikace I/14 na dobu nezbytně nutnou zcela uzavřena.

mjr. Mgr. Ondřej Sezima
HZS Královéhradeckého kraje
Sdílet