Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pět osob bylo zraněno při nehodě v Jarošově nad Nežárkou, střetly se dva osobní vozy s nákladním

Všechny složky integrovaného záchranného systému vyjel dnes v dopoledních hodinách do Jarošova nad Nežárkou k dopravní nehodě ohlášené s nutností vyproštění zraněných osob.

Informaci o nehodě přijali hasiči na operační středisko v 10:26 hodin. Nehoda byla nahlášena na hlavní silnici č. 34 přímo v Jarošově nad Nežárkou s tím, že se jedná o tři vozy, ve kterých jsou zaklíněné zraněné osoby. K nehodě vyjela profesionální jednotka ze stanice Jindřichův Hradec se dvěma cisternami.

Průzkum na místě ukázal, že došlo ke střetu nákladního automobilu značky Iveco a dvou osobních aut továrních značek Škoda Fabia a Renault Twingo. Ve vozech zůstaly zaklíněné dvě osoby, které zasahující hasiči okamžitě začali vyprošťovat. Během několika minut je předávali zdravotníkům ZZS. Kromě těchto dvou osob utrpěly zranění další tři osoby. Všech pět si převzala ZZS Jihočeského kraje.

Zároveň s vyproštěním hasiči zajistili havarovaná auta proti požáru a provedli nezbytnou kontrolu úniku provozních kapalin. Provozní kapaliny vytékající z nádrže kamiónu zachytávali do připravených nádob.

Po ukončení záchranných prací krátce před půl dvanáctou odjela jedna z jindřichohra­deckých cisteren zpět na základnu. Osádka druhé výjezdové cisterny asistovala ZZS při transportu zraněných a po 13. hodině předala nehodu Policii ČR k šetření a vrátila se také na stanici.

V 14:32 hodin do Jarošova nad Nežárkou vyjela jindřichohradecká jednotka opětovně, a to k úklidu vozovky od použitého sorbentu a kusů plastů a skla.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet