Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě kamionu na dálnici D1 došlo k masivnímu úniku nafty

Dne 22. července dvanáct minut po sedmé hodině přijal operátor tísňové linky Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o vážné dopravní nehodě nákladního vozidla na 12. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno.

K místu události ihned vyjeli profesionální hasiči ze stanice Říčany a jednotky SDH Senohraby a Minichovice. Po příjezdu na místo bylo provedeným průzkumem zjištěno, že došlo k nehodě kamionu, který narazil do svodidel, mostku a po zhruba 250 metrech skončil v přilehlém svahu.

Při nárazu o svodidla došlo k poškození palivové nádrže, ze které okamžitě uniklo zhruba 300 litrů nafty, jejíž část se ihned rozlila do dvou jízdních pruhů a část unikla do kanalizace. Hasiči pomocí sorpčních hadů a sorbentu zamezili dalšímu úniku pohonných hmot. Následně byla celá zasažená komunikace sanována sorbentem a zametena. Lehce zraněného řidiče prohlédla přítomná zdravotnická záchranná služba a ponechala ho na místě nehody. Po celou dobu zásahu byla dálnice průjezdná jedním jízdním pruhem, až na samotné vyproštění havarovaného kamionu jí Policie zcela uzavřela.

Sdílet