Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při střetu osobního a nákladního auta u obce Stružinec na Semilsku byli zraněni čtyři lidé

Na žádost operačního střediska liberecké krajské záchranky vzlétl dnes po patnácté hodině vrtulník Kryštof 6 z Hradce králové k dopravní nehodě nedaleko obce Stružinec na Semilsku. Při střetu osobního a nákladního auta tam podle prvních informací byli zraněni čtyři lidé.

Událost byla ohlášená hasičům ve 14:39 hodin. Na místo okamžitě vyjeli profesionální hasiči ze Semil a dobrovolní hasiči z Lomnice nad Popelkou. V době jejich příjezdu byl osobní automobil na boku v propusti a nešlo ho vrátit zpět na kola.

Hasiče tak čekala náročná práce s hydraulickými vyprošťovacími nástroji, pomocí kterých vyprostili uvězněnou řidičku. Ve voze cestovaly také 2 děti, kterým hasiči poskytli první předlékařskou i psychickou pomoc.

Nákladní automobil, který po srážce skončil v příkopě, převážel 8.000 l nafty. Naštěstí při havárii nedošlo k poškození nádrže cisterny a úniku pohonných hmot. Kvůli vytáhnutí nákladního automobilu a naložení na vyprošťovací vůz odtahové služby musel dorazit ze stanice Semily i vyprošťovací automobil hasičů.

S jeho pomocí se podařilo těsně po 19. hodině cisternu naložit. Hasiči taktéž pomohli při nakládání osobního automobilu. Po úklidu komunikace se hasiči po více než pěti hodinách mohli vrátit na základnu.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová, HZS Libereckého kraje

Na místě zasahoval rovněž vrtulník libereckých záchranářů spolu s pozemními výjezdovými skupinami. Královéhradečtí záchranáři na místě ošetřili chlapce (*2010), u kterého zasahující lékař pojal podezření na možné vnitřní krvácení.

Okamžitě po provedení všech nezbytných léčebných úkonů na místě nehody proto byl malý pacient umístěn na palubu vrtulníku a převezen do královéhradeckého traumacentra.

Do péče připraveného týmu specialistů byl hoch předán při vědomí a ve stabilizovaném stavu. O ostatní cestující se postarali záchranáři liberecké krajské záchranky.

Ivo Novák
tiskový mluvčí
Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého mí kraje
Sdílet